IMG_7720.jpg

Stikk UT! Ski gir frisk luft, mosjon og store naturopplevelser. Husk at du må gå på ski for at registreringen din skal godtas av Friluftsrådet. God tur!

Stikk UT! Ski

Stikk UT! Ski er en turkassetrim i oppkjørte skiløyper og egner seg både for store og små skiløpere!


Stikk UT! Ski ble arrangert for første gang i 2017, og årets sesong var en prøvesesong i ni kommuner. 25 Stikk UT!-poster var satt ut, og selve registreringsperioden varte fra 1. januar til 17. april (2. påskedag). På hvert at turmålene lå det en turbok hvor du kan skrive navnet ditt og en kode som du kan registrere elektronisk her på stikkut.no.

Stikk UT! Ski vil bli oppsummert og evaluert i løpet av sommeren 2017, og Friluftsrådet kommer tilbake med mer informasjon om videre etablering av tilbudet.

Viktig å huske på:

  • Stikk UT! Ski! må gjennomføres med ski på beina.
  • Stikk UT! Ski gjennomføres på eget ansvar, og du må tilpasse turen etter evner og forhold. Vis respekt for været!
  • Noen av turmålene kan ha status som "ikke åpnet" grunnet dårlige snøforhold. Oversikt over dette finner du under "Løypeinfo".
  • Stikk UT! Ski er et stort samarbeidsprosjekt, og graden av tilrettelegging kan variere i de ulike kommunene. Vi anbefaler å studere turbeskrivelsen på forhånd og gjerne skriv ut turbeskrivelsen som du kan ta med deg på tur.
  • Alle turer skal ha et Stikk UT! Ski-skilt der turen starter og en turkasse på turmålet merket tydelig med Stikk UT!-Ski. Utover dette varierer graden av detaljerte turbeskrivelser og merking, men mange av turene er merket med retningspiler underveis.
  • Grønne turer er de enkleste og skal ikke kreve kunnskaper som ploging og fiskebein-gåing.
  • Er du allerede Stikk UT!-bruker? Da kan du bruke den samme brukerprofilen som du bruker på Stikk UT! sommerstid.
Stikk-UT-ski-lua-1-JPG-480.jpg


Ullue som premie
Alle som har gått fem Stikk UT! Ski-turer eller flere kan bestille Stikk UT! Ski-lua i nettbutikken vår. Lua er i hundre prosent merinoull og leveres i to størrelser.  
Forklaring-l__ypestatus.JPG


Fargekoder på loyper.net

Vi anbefaler deg å oppdatere deg på loyper.net før du starter turen. Ved kraftig mildvær og nedbør i form av regn kan det være flere dager/uker siden sist løypene ble oppkjørt. Til høyre her finner du forklaring på fargekodene.