Storfjellet/ Rødfjellet

Opplevelse - hvorfor gå denne turen?

På toppen er det flott utsikt utover mot Romsdals- og Nordmørsfjell, Grip, Smøla og Tustna, Averøya og havet i nordvest.

Selve turen er ganske bratt de fleste stedene, men skogsvegen går nesten opp til skoggrensa, så det er ikke av de aller tyngste turene.

Turruta - hvor skal du gå/sykle/padle/gå på ski?

ALTERNATIV RUTE STORFJELLET/RØDFJELLET

På grunn av arbeid med store hogstmaskiner er skogsvegen opp lia midlertidig uframkommelig (spesielt når det er vått i terrenget).

Alternativ rute: Fra Astaddalen barnehage gå skogsbilvegen ca 400 m, forbi en lunneplass med et vedskur. Ta av til venstre ved første grinda, fortsett oppover skogsvegen ca 700 m. Ta til høyre inn på en annen (noe tilvokst) skogsveg. Følg denne ca 4-500 m, ta av til venstre gjennom skogen (merket med røde bånd), følg merkingen til du kommer inn på ruta øverst i den vanlige skogsvegen. Se videre rute i den originale turbeskrivelsen under. Alternativ og original beskrivelse er illustrert på bilde.

Turbeskrivelse: Fortsett på skogsbilveien fra barnehagen (ca 500 m) til en ganske stor lunneplass, sving til venstre på traktorvegen som begynner der. Følg traktorvegen opp lia til enden. Ta til høyre og følg merkebånd på litt utydelig, men merket sti gjennom skogen til over tregrensa.

Fortsett rett fram opp mot Storfjellet til du er oppe på Heian (ganske flatt myrlendt område). Myra er ikke veldig våt, det er mulig å gå overalt. Den «tørreste» ruta over myra er nok langs bekken som kommer ned på høyre hånd. Hold mot venstre når stigningen i terrenget opp mot selve fjellet begynner, fortsett oppover. Etter at den siste «skogen» er passert, hold enda mer til venstre mot Astadskaret/Astadvatnet og fortsett oppover over flere små høyder til du nærmer deg en rygg som går mot høyre (ser ut som toppen av fjellet nedenfra!).

Skrå mot høyre opp på denne ryggen og følg den omtrent til den er på det høyeste, sving ca 90 grader til venstre og opp på fjellplatået. Selve toppen (og Stikk ut-posten!) ligger ca 4-500 meter inne på flata ved et bittelite vann.

Parkering start

Astaddalen barnehage

Startsted

Ta av fra E39 på Astad ca 1 km fra Batnfjorsøra sentrum (mot Kr.sund).
Følg vegen til høyre (ca 300 m), og ta av til venstre på toppen av bakken opp mot Solsida boligfelt, ta av til høyre igjen etter ca 300 meter, mot Astaddalen barnehage.
Parker ved barnehagen.

Løype på kart

Les mer om turen »

Om turen

Gradering: Rød
Kommune: Gjemnes
Kan turen gjennomføres med
rullestol: Nei
Kan turen gjennomføres med barnevogn: Nei
Lengde en vei (km): 4,5
Meter over havet: 794
Antall besøk totalt: 241
Flest besøk 2017
Navn Antall registreringer
Kolbjørn Rød 4
Gunnar Nilsen 3
Solfrid Dverseth 3
Sigurd Sjøvang Svensen 3
Torill Kristin Dyrli 2
Martin Ohren 2
Astrid Hektoen Korsnes 2
Geir Emil Angvik 2
Bodil Sørvik 2
Birk Einar Halse 1
Besøkslogg
Navn Dag
Katrine Tangen 31.10.17
Johan Fredrik Fredrickson 31.10.17
Karl Gustav Hetland 27.10.17
Gunnar Nilsen 25.10.17
Dagfrid Løkvik 23.10.17
Gunnar Nilsen 23.10.17
Christina Schill Sund 22.10.17
Heidi Schill 22.10.17
Knut Sjømæling 22.10.17
johan berge 22.10.17