Det er fortsatt fint skiføre enkelte steder!

Alle som liker snø og ski kan glede seg over at det fortsatt er skiforhold enkelte steder. Vi legger her ut en statusrapport fra våre Stikk UT! Ski destinasjoner.

Stikk UT! Ski sesongen varer helt til 2. påskedag så det er fortatt mulig og få registrert noen turer. Alle skiturer må være registrert innen midnatt den 23. april for da stenger registreringstjenesten.

Og for de som venter på våren og ny Stikk UT! -sesong, uka etter påske vil Stikk UT! -kartet komme i posten, og fra og med onsdag 24. april vil det bli mulig å lese årets turbeskrivelser ut på stikkut.no.

Her er det fortsatt skiføre;

-På Bjorli er det bra forhold og alle løypene vil være klar denne helga.
Her blir det bra forhold også i påsken slik det ser ut PDD. 

-I Stordal blir det trakka løype no i helga til alle 3 Stikk UT -turane. Det blir trakka løyper til Storvatnet og innover Jolbotn. Det er gode forhold og bra med snø. Slik som meldingane er no vil det også bli gode forhold til påske. 

-Det er flotte spor i Grødalen (Sunndal)!
Kjempefine løyper og gode snøforhold, det blir kjørt spor i helga.
Snøen/Løypene holder til over påske slik det ser ut nå.

-På Skorgedalen blir det tråkket løype fredag, da blir det kjørt rundt Fuglehaugen og over Strandafjellet til Ljøsådalsbu videre til Ingridsetra og tilbake til Rauma Skisenter.

Snøforhold: Ljøsådalen har veldig varierende snøforhold. ca 40 cm ved Rauma Skisenter og vi har målt 185 cm i Fiskebottn. Det er for lite snø til å kjøre løype til de andre Stikk UT -postene.

Slik det ser ut nå tror jeg det vil være nok snø i Ljøsådalen til å kjøre løype i påska, Rauma Skisenter satser på å ha åpent deler av anlegget i påska. 

-Svært fine forhold  i Geiranger! Løypene vart køyrt på tirsdag og blir køyrt opp att om nødvendig. Rikelig med snø til påske.

 -Flotte forhold i Isfjorden. Kan ta på skia ved parkeringa. Vi kjører løype til og med påske.

 -Tingvoll: Bra med snø, løypemannskap vil prøve å kjøre til helga, og prøver holde det til over påske :)  Kom til Tingvoll i påska!

-Surnadal: Det er generelt lite snø i kommunen, og før det siste snøfallet var det lite snø sjølv på Nordmarka. Etter det siste snøfallet har det derimot vore flotte forhold på Nordmarka, og det vart sist tråkka spor der 3. april. Da vart det tråkka til alle dei tre Stikk UT!-postane. Vi kan vente flotte forhold også i helga, men om snøen held til påske, er avhengig av været framover.

På Vang har det også blitt fine forhold etter det siste snøfallet, men sidan det er berre den siste snøen som bergar skiføret, kan det snart bli lite snø, i alle fall i nedre delar av løypa. Følj med på løyper.net!

 -Osmarka; På Osmarka ble det kjørt opp spor søndag 07.04. Bortsett fra et par plasser er der bra forhold og det vil nok vare en del dager med de temperaturene som er nå.

-Vistdalsheia; Vi har nå avslutta sesongen med tråkking på Vistdalsheia. Snøen smelter i traseen, og vi hadde siste aktivitet der oppe onsdag 10.04. Postene står der, så det er jo mulig å ferdes til postene på snøen utenfor og i traseen der det ligg snø, men altså ingen tråkk med maskin der nå.

-Tilbakemelding frå Skodje:
Løypene frå Storsætra austover på Storlivegen blir kjørt opp 31.03. Vanskeleg å spå om påska, men det er meldt mildt neste veke og mykje snø vil smelte.

Det er ikkje aktuelt med løypekjøring på Fylling, då snøen er borte på første par kilometrane av setrevegen. Det må eit rimeleg stort snøfall til for at det skal bli skiløyper til påske.
Disse stedene har ikke skiføre lengre;

-Ved Haugmyra i Eidsdal melder de; Veldig lite snø igjen i traseen, diverre.  Lite snø, og nokre parti der lyng og litt stein stikk opp.

-Ørsta Skisenter, stengt

-Moldemarka, lite snø

-Eidsvågen, lite snø

-På Tomrefjellet er våren komme. Det blir ikkje trakka løyper lengre.

-Vågstranda; Vi har ikke nok snø til å kjøre opp løyper. Og det må komme mye snø for at vi skal få kjørt opp til påske. Sesongen er nok over for vår del. 

-Skåla IL; Det blir nok ikke kjørt mer løype med oss denne vinteren!

-Ang turmål Daleteigane i Ørsta kommune, så er sesongen over for i år. Det er bart og det har vore veldig dårlig siste par mnd.

-Lauparen IL;  Blir det tråkket løyper hos dere nå til helga?   NEI
Litt om hvordan forholdene er:  Det er fortsatt en tynn såle i løypa, men med sol og høge temperaturer minker den raskt. Lite snø lavt i terrenget, men fint for toppturer.

-Halsa; Ingen oppkjørte Stikk UT!-løyper i Halsa denne påska. Snøen er så å si borte.

-Skaret Skisenter avsluttet sporkjøringen for sesongen. 

-Hjelset; Det blir ikke kjørt spor i påska. For lite snø.

 -Status for Fursetfjellet er som følger: Stor vannføring i bekker og tynt med snø gjør at vi har avsluttet løypekjøringen for i år. 


 Sist oppdatert; 12.04.19

Samarbeidspartnere