Lysløypa i Betna

Halsa
44
Besøk
2,87
km rundtur
grønn

Kort om turen

Dette er ei fin lysløype, som stort sett benyttes til trening. Når forholdene tillater det, er det oppkjørt brede løyper, med gode klassiske spor og flatløype ved siden av. Slik kan du både skøyte og gå klassisk. Løypa er variert og lett å gå, og du møter både flate, lett kupperte og bratte partier (både oppover og nedover). Selvsagt kan løypa også benyttes som en tur, for dere som har små barn eller av andre grunner velger ikke å gå på fjellet. Vintersesongen 2018 blir et Stikk UT! Ski -post i enden av lysløypa. 

Turbeskrivelse

Løypetraseen fører deg gjennom et kuppert terreng, og går, naturlig nok, rundt og rundt. Flatt i starten, så en rekke bakker opp til en kuppert strekning i øvre del av løypa. Deretter en slak bakke ned, og du er halvveis. En liten bakke opp, så en kuppert strekning like nedenfor der du nettopp gikk, og så de mange bakkene ned til flata der du startet.

Adkomst og parkering

Løypa starter ved Øyan stadion i Betna, ca. 6 min fra Halsa ferjekai.

E39 nordående; fra Halsa ferjekai: Kjør mot Trondheim i ca. 6 min, ta til høyre i det du kjører inn i det gatelysbelyste Betna, i roten av bakkene opp til Betnakrysset.

E39 sørgående; fra Hemne eller Surnadal: Ta av mot Ålesund i Betnakrysset. Kjør omtrent 300 meter ned en kurvet bakke, over ei lita bru i bakkens bunn. Ta av til venstre RETT etter denne brua.

Følg så vegen bort til stadionen, og parker ved garasjen der.

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Preparerte løyper 2.9
Total lengde rundtur (km) 2,87
Stigning Meter Grader
Total stigning 55 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Anne Marie Brun 5
Morten Betten 4
Anna Brevik 3
Ann Elin Sæther 3
Børge Blekken 3
Hilde Sponås Betten 3
Svein Brun 2
Ingvar Tormod Båtbukt 2
Randi Blekken 1
Helge Hoem 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
20. april 1
16. april 1
30. mars 1
20. mars 1
16. mars 1
14. mars 1
6. mars 1
13. februar 3
12. februar 1
7. februar 2

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: