Sødalsmyra, Osmarka

Gjemnes
167
Besøk
9
km tur/retur
blå

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 1/1.

Kort om turen

Om det er mildt og dårlig føre andre steder, er Osmraka ofte et godt valg. Her ligger snøen lenge og turen innover til Sødlasmyra følger ei fin løype i flotte omgivleser.

Turbeskrivelse

Fra skistadion følger du lysløypa i ca. 1,3 km til du kommer til et åpent område hvor du svinger svakt til høgre ut av lysløypa. Følg den opparbeidede traseen som "går rundt" det åpne og nesten flate området på vel en halv kilometer. Deretter svinger løypa over elva og går over en lunneplass og videre gjennom et plantefelt der løypa går svakt oppover. Når du kommer ut av plantefeltet svinger du til høgre og kommer like etter inn i et nytt plantefelt, men her er det mer åpent. Løypa passerer elva igjen etter ca. 3,5 km fra skistadion. Du følger skitraseen videre til du kommer til et kryss der du tar opp bakken til venstre. Her er den mest krevende delen av turen, men etter at du har unnagjort bakkene kommer du til Stikk UT-posten. Du kan følge samme trase tilbake eller følge skitraseen videre. Gjør du det vil turen bli totalt på ca. 11 km. Vi benytter http://www:loyper.net til å vise hvor og når vi kjører opp løypene.

Adkomst og parkering

Osmarka skistadion på Heggem. Gratis parkering, bortsett fra noen få dager hvor det arrangeres skirenn.

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Preparerte løyper 9
Lengde tur/retur (km) 9
Lengde en vei (km) 4,5
Stigning Meter Grader
Total stigning 141 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Nei

Kart

1320I

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Mariann Hegstad 18
Per Einar Strand 9
Sølvi Aksdal Eriksen 7
Helge Hansen 7
Åse Karin Hansen 6
Mathilde Hegstad 5
Tone Lindseth 5
Ola Indergård 5
Linda Kristin Heggem 5
Mari Fransplass 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
8. april 1
7. april 1
3. april 2
1. april 2
26. mars 1
22. mars 1
21. mars 2
19. mars 1
17. mars 1
16. mars 4

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: