Skaran, Fursetfjellet øst

Gjemnes
140
Besøk
10,52
km rundtur
blå

Kort om turen

Dette er en fin skitur som går etter preparerte løyper inn til det høyeste punktet på på løypa inn mot Silsetfjellet. Her kan du nyte en fin utsikt mot inn mot romsdalsfjellene. Turen går i et variert terreng og egner seg fint som en rundtur. På folkemunne blir denne runden ofte kalt Raudlirunden.

Turbeskrivelse

Turen starter ved parkeringsplassen på Fursetfjellet. Her krysser du vegen og følger den preparerte skiløypa på østsiden av E39. Den første delen av løypa går i lett terreng med lite stigning. Etter ca to kilometer deler løypa seg i to hvor begge alternativene fører frem til Skaran. Velger du å gå til høyre kommer du til Breiskaret etter ca 1 km med rellativt bratt stigning. Etter ca 2 km med småkuppert terreng langs Raudlia kommer du til et nytt kryss hvor du må ta til venstre for å komme til Skaran (velger du å gå rett frem i krysset kommer du etter hvert ned til Silsetvatnet). Det gjenstår da ca 1 km med en ny bratt stigning opp til målet. Det andre alternativet for denne turen er å ta til venstre ved det første krysset. Løypa har da en mer jevn stigning hele turen opp til målet. For tur videre til Silsethytta. Se egen beskrivelse "Skitur til Silsethytta ved Silsetvatnet"

Adkomst og parkering

Kjør E39 mellom Hjelset og Batnfjordsøra. På toppen av Fursetfjellet er det vinterbrøytet og avgiftsbelagt parkeringsplass.

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Preparerte løyper 10
Total lengde rundtur (km) 10,52

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

1320 IV Eide eller turkart Kristiansund

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Marit Helseth Visnes 7
Kari Ødegård 5
Olav Ødegård 5
Tommy Fugelsnes Riise 3
Odd Joar Berg 3
Lillian Husøy 2
Vidar Haugland 2
Lars-Ove Skaret 2
Norunn S. Vågsether 2
Mariann Hegstad 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. mars 6
17. mars 4
16. mars 17
15. mars 3
14. mars 2
12. mars 2
11. mars 1
10. mars 4
9. mars 5
23. februar 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: