Bakkeløypa

Lesja (Oppland)
297
Besøk
4,51
km rundtur
blå

Kort om turen

En fin rundtur som på ca 6 km. Fin familie-løype som inneholder en del bakker som er morsommer for mange og litt utfordenrde for andre. Denne rundturen er ofte en av de første løypene som blir tråkket på Bjorli. I løypas høyeste område er det fine plasser for en rast.

Turbeskrivelse

Fra Miljøstasjonen  på Bjorli (Like ved togstasjonen) går løypa vestover, den går under jernbanebrua og krysser Rauma elv, etterhvert kommer en til et løypekryss på et stort jorde (etter ca 1 km). Dette er start og slutt på på den rundturen; Bakkeløypa. Turen er her beskrevet mot klokka, men kan selvsagt gås motsatt veg også. Ta til høyre i krysset og følg løypa som først går i flatt terreng før det blir noen bakker oppover. Hold rett fram (svakt venstre) i krysset der Brøstdalsløypa tar til høyra.  Stikk UT! posten er på løypas høyeste punkt. Etter en stopp ved postkassa går det flatt et lite stykke før en lang og svingete nedoverbakke. Etter bakkene flater det ut og en fortsetter bortover flatene til en kommer tilbake til det store jordet hovr rundturen startet.

Adkomst og parkering

Parkeringen ved Bjorli miljøstasjon (ved Bjorli Stasjon) er startsted for denne turen. Fra rundkjøringen på Bjorli (ved YX bensinstasjon) kjører du ca 300 m i retning Åndalsnes på E136. Ta avkjøring til venstre der det er gratis parkering ved miljøstasjonen og langs blindvegen i retning vest.

Alternativt startsted for Bakkeløypa og Brøstdalsløypa er Bølia Skistadion. For å komme hit kjører du E136 i retning Dombås fra rundkjøringen. Etter ca 1,5 km følger du skilting til venstre mot Rånå, kjør

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Preparerte løyper 4,51
Total lengde rundtur (km) 4,51
Stigning Meter Grader
Total stigning 71 Høydemeter

Offentlig transport

Tog til Bjorli stasjon

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Harry Berg 11
Hans Petter Klokk 10
Lillian Fylling 9
Jørill Gjeitnes 7
Solveig Klokk 6
Vidgar Myrseth 6
Lotta Krogen 5
Hilde Sørdal 5
Martine Norvoll Bjørnevik 5
Linn Merete Norvoll 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
22. april 3
21. april 1
20. april 5
19. april 17
18. april 11
17. april 2
16. april 3
15. april 1
14. april 1
13. april 6

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: