Moldedalen mot Moldevatnet

Molde
516
Besøk
5,4
km tur/retur
grønn

Kort om turen

En fin, familievennlig tur i preparerte skispor. Turmålet ligger i lett kupert skiterreng, perfekt for familieturen, med fine områder å raste på.

Turbeskrivelse

Turen starter fra parkeringsplassen i Jensgurilia i Nordbyen og følger skisporet til høyre(østover) til vannbehandlingsanlegget. Fortsett ned en bakke og bortover til vestenden av Øverlandsvatnet, forbi badeplassen om sommeren, og over en bru. Her ligger Damvokterhytta på en høyde, på venstre side av sporet. Fortsett videre i lett kupert terreng. I enden av en nedoverbakke, skal du gå over en bru, rett etter denne kommer du til et kryss. Her skal du fortsette rett fram mot Moldevatnet. (Går du til venstre (sør-vest), kommer du inn på Lysløypa i Moldemarka). Turen fortsetter videre i lett terreng i Moldedalen, og i svingen før bakken opp mot Moldevatnet, finner du postkassen. (Her kan du på sommerstid følge en sti til Tusenårsvarden).

Kulturminne

Damvokterhytta og Demningen ved Øverlandsvatnet. Her ved Øverlandsvatnet ble det i 1909 bygd ei damvokterhytte. Fra kraftstasjonen og til damvokterhytta var det telefonlinje slik at det kunne gis beskjed om hvor mye vann som skulle slippes ut.
Demninga ble bygd i 1913 for at vannet skule være reguleringmagasin for Moldes første ”elektrisitetsverk” som ble bygd i 1910

Kraftstasjonen produserte ca 5 mill kWh årlig og det er omtrent det som 250 boliger i dag bruker.

Kraftstasjonen ble nedlagt i 1957, demninga og damvokterhytta forfalt. Demninga ble reparert i 1998.
Molde Kommune eier i dag hytta, og Moldemarkas venner har lagt ned 2500 timer for å restaurere den og bygge på en del.

Adkomst og parkering

Turen starter fra parkeringsplassen i Jensgurilia i Nordbyen i Molde. Kjør Olav Oksviks veg og følg skilt til Turparkering.
Både fra øst og vest følger en Olav Oksviks veg til bydelen Nordbyen i Molde.
Kommer en fra øst, kan en følge skilting til høyre i første lyskryss ved Kviltorp Camping. Deretter høyre i neste kryss inn på Frænavegen som en følger, til den går over i Olav Oksviks veg (hold forkjørsvei).

Kommer en fra vest kan en følge skilting mot Varden. Rett før Mølleråsen Hoppsenter, tar en til høyre inn i Granlia, holder rett frem i rundkjøringen og kommer da over i Olav Oksviks veg.
Fra Olav Oksviks veg er det skiltet til Turparkering Jensgurilia, omtrent der denne vegen er på sitt høyeste.
Fra parkeringsplassen går du østover til vannbehandlingsanlegget. Herfra er det flere fine veivalg.Turen starter fra parkeringsplassen i Jensgurilia i Nordbyen i Molde. Gratis parkering.

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 5,4
Lengde en vei (km) 2,7

Offentlig transport

Bybussen i Molde kjører nesten opp til startpunktet (linje 702 og 703). Avstigning blir da i Jensgurilia. Se http://www.frammr.no/ for rutetider.

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Turkart Molde 1:50 000

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Nils Haltvik 47
Rannveig Stavik 31
Mathias Øvrebø 27
Kjellfred Nydahl 14
Oddny-Kristin Eidem 9
Magne Nerland 8
Solfrid Kanestrøm Haltvik 8
Frank Skorgen 7
Hilda Sølsnes Tennfjord 7
Ole Tennfjord 6

Besøkslogg

Dato Antall besøk
22. april 5
20. april 2
19. april 2
15. april 2
14. april 1
10. april 1
5. april 1
2. april 2
1. april 3
31. mars 5

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: