Langdalsbu fra Skaret Skisenter

216
Besøk
14,00
km tur/retur
rød

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 20/1. Ikke lagt ut Stikk UT! Ski-kode her enda. Det trengs mer snø for å kjøre spor.

Kort om turen

Flott skitur i lett terreng og i oppkjørte spor. Skaret Skisenter har ansvaret for løypekjøringa og kjører mange alternative ruter på Skaret med utgangspunkt fra Skaret Skisenter (P-plass). Her er det nykjørte løyper fra kl 1100 på hverdager og fra kl 0800 i helger. Det mest vanlige når en går inn til Langdalsbu er å følge samme trase tilbake.God merking i løypekryss. Langdalsbu er ei populær MRT- dagsturhytte med åpen kiosk i "skisesongen", fra januar til starten av april (påska). Åpen lørdag og søndag kl. 11-15.http://www.ut.no/hytte/3.1313/ MRT-hytta Feskarbu og Ottarbu ligger ved Langdalsvatnet ca. 500 m. fra Langdalsbu. Det er 2 ubetjente hytter med overnattingsmuligheter. http://www.ut.no/hytte/3.1704/

Turbeskrivelse

Fra starten ved P-plass følger løypa Kordalen til Berrmyrene og videre inntil Langdalsreset. Her kommer den første oppoverbakken med en følgende nedoverbakke. Siste bakke opp mot Langdalsbu kan virke bratt.God merking i alle løypekryss.

Adkomst og parkering

Man tar av til høyre 400 m etter Stokkevelta på veien mot Skaret. Det står skiltet Skisenter. Parkeringsavgift kan betales på mCash (Kr. 50,-) eller til parkeringsvakt (lørdag og søndag)

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Preparerte løyper 15
Ikke preparerte løyper 0
Lengde tur/retur (km) 14,00
Lengde en vei (km) 7,00
Stigning Meter Grader
Total stigning 187 Høydemeter

Offentlig transport

Det går buss til startpunktet

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Stine Folkestad 4
Agnete Hjertvik 3
Leo Lacavalerie 3
Renate Myrbostad 3
Stig Bratsberg 3
Laurent Lacavalerie 3
Torbjørn Ugelstad 3
Anders Malmedal 3
Joar Krohn Mauseth 3
Steinar Helseth 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
3. april 1
19. mars 1
17. mars 2
16. mars 11
15. mars 2
14. mars 4
11. mars 1
10. mars 2
23. februar 1
18. februar 6

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: