Langdalsosen fra Skaret Skisenter

195
Besøk
17
km rundtur
rød

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 20/1. Ikke lagt ut Stikk UT! Ski-kode her enda. Det trengs mer snø for å kjøre spor.

Kort om turen

Flott skitur i lett terreng og i oppkjørte løyper. Sporkjøringen blir utført av Skaret Skisenter, ny oppkjørte spor kl 1100 på hverdager og kl 0800 i helger, de kjører mange alternative løyper med utgangspunkt P-plass ved skisenteret. Det mest vanlige når en går inn til Langdalsosen er enten å følge sporet opp Vassdalen og samme vei tilbake, eller man tar løypa på sydsiden av Langdalsvannet og kommer inn på løypa igjen på Berrmyrene. Kan være to gode alternativ for rundløyper.God merking i løypekryss.

Turbeskrivelse

Fra starten ved Skaret Skisenter følger løypa Kordalen opp til Berrmyrene og videre forbi Gunnilla og over Langdalsreset. Her har vi en unnakjøring som bringer oss ned til Langdalsvannet, løypa slynger seg langs vannet, og posten finnes i vannets østende. På hjemveien har man flere valg; enten å følge sporet opp i Vassdalen i ei sløyfe og samme vei tilbake, eller man kan krysse bekken fra Langdalsvannet (bru med oppkjørt spor på) og følge løypa til høyre som går på sydsiden av Langdalsvannet og Gunnilla til Berrmyran hvor kommer inn på løypa som fører en ned i Kordalen og tilbake til Skisenteret.. Fin kupert løype. God merking i alle løypekryss.

Adkomst og parkering

Man kan ta buss fra byen til Skaret med avstigning ved Skaret Skisenter

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Preparerte løyper 16
Ikke preparerte løyper 0
Lengde tur/retur (km) 17
Lengde en vei (km) 8,5
Total lengde rundtur (km) 17
Stigning Meter Grader
Total stigning 183 Høydemeter

Offentlig transport

Buss mot Skaret

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Rolf Lund 9
Kjellfred Nydahl 8
Kari Hovland Ukkelberg 6
Harald Endre Nerland 6
Jon Stølan 5
Stanislaw Dubiel 5
Rolf Harald Karlsen 4
Ole Rødal 3
Odd Løvoll 3
Joar Krohn Mauseth 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. mars 1
17. mars 3
16. mars 9
15. mars 4
14. mars 5
11. mars 1
10. mars 1
9. mars 1
23. februar 1
20. februar 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: