Prestmyra, Frei

Kristiansund
333
Besøk
3,19
km rundtur
grønn

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 18/1.

Kort om turen

En fin liten runde i flatt terreng på Prestmyra, halve løypa er lysløype, men for å komme fram til Stikk UT! posten når det er mørkt trenger en hodelykt. Turen går på godt opparbeidet vei som trenger lite snø for at tråkkemaskina kan kjøre. Stikk UT! Ski -post ved steinbrua, der en kan ta av mot Sæterbakken (skytebana). Det er svært lite bakker på denne turen, og dermed fint for den som øsnker å gå flatt. Den eneste moderate stigningen møter en når en kommer fram til riksvegen igjen (om man går turen med sola) men denne er ikke så lang og blir belønnet med svar unnarenning tilbake mot parkeringspalssen.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen på Prestmyra starter turen ved skilttavla. Merk: turen starter på motsatt side av veien for der turen til Freikollen starter. Da dette er en rundtur kan den gås begge veier, men det er vanligst å gå den med sola det vil si en tar til venstre i første kryss. Følge lysløypa bortover til du kommer til et kryss. Her blir det slutt på lysløypa og en tar til høyre (tar man til venstre her kommer man til den andre Stikk UT! posten på Frei, Hysåsen). Følg skilting mot Sæterbakken, der løypa svinger og går over ei lita steinbru finner du Stikk UT! posten. Om en fortsetter omlag 200meter kommer man til et område som er åpent og litt kuppert, her kan det være fint å ta pause, bygge hopp og leike seg. Turen fortsetter til en kommer opp til riksvegen igjen, her svinger løypa sterkt til høyre og en kommer igjen inn på lysløypa. Følg denne fram til parkeringsplassen.

Adkomst og parkering

Turen starter på parkeringsplassen ved lysløypa på Prestmyra. Fra Krifast følges Rv. 70 mot Kristiansund. Rett etter Storbakken ses parkeringsplassen på høyre side. Fra Kristiansund sentrum følges Rv. 70 mot Frei. Etter Bolgvatnet ligger parkeringsplassen på venstre side langs veien. Gode parkeringsmuligheter på begge sider av veien.

På Prestmyra er det opparbeidet stor offentlig parkeringsplass. Det er mulig å parkere på begge sider av Rv. 70. (Ved kryssing av vien vær obs på at dette er en sv

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Preparerte løyper 3,2
Total lengde rundtur (km) 3,19
Stigning Meter Grader
Total stigning 52 Høydemeter

Offentlig transport

Tilgjengelig buss. Se http://www.177.no

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Evita Petersone 16
Eva Britt Hammervold 12
Olav Eide 11
Magne Haugen 10
Ingvar Tormod Båtbukt 10
Annlaug Guldstein 8
Inger Merethe Mogstad 8
Thor Magne Hasselø 7
Kari Kristine Hagen 7
Bente Kristin Aae 6

Besøkslogg

Dato Antall besøk
5. mai 1
16. april 1
10. april 1
7. april 1
31. mars 1
19. mars 2
16. mars 5
15. mars 1
14. mars 2
13. mars 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: