Storvasshytta ved Storvatnet

Stordal
249
Besøk
11,14
km tur/retur
blå

Kort om turen

Turen til Storvasshytta frå Overøye er ein fin skitur for alle. Hytta er open for alle. Ikkje langt unna finst overgangar både til Valldal og Innfjorden og ei anna open hytte, “For fattig og rik”.

Turbeskrivelse

Turen til Storvasshytta frå Overøye er ein fin skitur for alle. Det kan vere noko langt for dei aller minste. Målet kan då vere Gapahuken ved Fokhaugstova, som er 2 km (jamn motbakke) frå parkeringsplassen (Langsætrane-Pusken).


Det er fint turterreng innover dalen, og toppane i området kan gjerast luftige for dei som likar det. Det er fisk i elva og vatnet oppe i dalen. Vinterstid finn du preparert skiløype utanfor døra og muligheit for flotte toppturar på alle kantar! Området er blant det mest snøsikre på Sunnmøre. Fra Fokhaugstova og til Storvasshytta er det ca 3,5 km. Hytta er open for alle, ikkje berre stordalingar. Hytta ligg i eit område som grensar til tre kommunar. Ikkje langt unna finst overgangar både til Valldal og Innfjorden og ei anna open hytte, “For fattig og rik”. På Storvasshytta kan den som vil låne båtar og fiske på vatnet og nytte hytta for å lage mat og overnatte. Om ein vil betale, er opp til den einskilde.

Adkomst og parkering

Enten parkeringsplassen på Overøye (ved alpinbakken) eller ved den nye parkeringsplassen på Kvitlane-Langsætrane. Parkering kr. 50,- (automat).

Overøye evt. ved Langsætrane. Parkering kr. 50,- (automat).

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 11,14
Lengde en vei (km) 5,57
Stigning Meter Grader
Total stigning 233 Høydemeter

Offentlig transport

Ikkje bussrute mellom Mo og Overøye. Sjå forøvrig bussrute mellom Ålesund og Valldal, frammr.no

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Inntegnet på turkartet Romsdalen i 1:100 000 fra Ugland It Group AS og Norge 1:50 000 Valldalen 1319-4 (2010) fra Statens kartverk

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Hallgeir Hove 26
Monica Berget 17
Arild Hove 13
Teo Berget Gundersen 12
Eldar Busengdal 12
Liv Norun Moe 12
Vigdis Øie 10
Sofie Berget Gundersen 8
Geir Hoff 7
Toril Gamlem 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
22. april 2
21. april 1
20. april 2
19. april 11
18. april 5
17. april 9
16. april 6
15. april 4
14. april 9
13. april 8

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: