Jutevatnet, Ørskogfjellet

Ørskog
185
Besøk
9,76
km tur/retur
blå

Kort om turen

Populær skitur for heile distriktet. Skiløypa følgjer grusvegen inn til Syltesetra og vidare sommarråsa fram til Jutevatnet. Vakker utsikt i alle retningar til bl.a. Næremstindane og Sprovstinden. Nydeleg skiterreng!

Turbeskrivelse

Turen starter på en stor parkeringsplass på Ørskogfjellet på grensa mellom Ørskog og Vestnes kommune. Her er det eit toalett der skilta står. Løypa startar her og går går i svak stigning til opp til 4-500 moh, så kjem ei litt brattare stigning og løypa svingar nordover. Vidare er det slak stigning fram til Måslia, som ligg på 480 m. Fortset vidare innover fjellet i ope, flott landskap til gapahuken. Det er ytterligare 1.5 km med svak stigning dit og turen blir avslutta med ei slak nedkøyring til den flotte gapahuken ved vatnet.

Adkomst og parkering

Turen starter fra parkeringsplassen på Ørskogfjellet på E 39 på grensen mellom Ørskog og Vestnes kommune. Det er ingen parkeringsvagift.

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Preparerte løyper 4,9
Lengde tur/retur (km) 9,76
Lengde en vei (km) 4,88
Stigning Meter Grader
Total stigning 219 Høydemeter

Offentlig transport

Ja, Nettbuss kvar time

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Ørskogfjellet

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Runar Frostad 9
Anna Sæter 8
Jon Abelseth 6
Frode Domaas 5
Ingunn Kjellbotn 4
Karl Ivar Skare 3
Leiv Roar Standal 3
Bjørn Vadset 3
Tone Fjørtoft Aas 3
Jørn Salthammer 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
1. mai 1
10. april 1
2. april 1
1. april 2
19. mars 2
16. mars 10
15. mars 1
14. mars 2
11. mars 3
10. mars 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: