Gaustadvågen

Eide
2973
Besøk
1,92
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Sandblåst Gaustadvågen naturreservat er det mest utprega estuariet i fylket, og heilt unikt i utforming og størrelse, med store verneinteresser innen botanikk, zoologi, landskap og kvartærgeologi. Store tidevassoner og strandenger i et småkupert kystlandskap. 

Turbeskrivelse

Turen starter ved p-plass Gaustadvågen naturreservat. Det er en stor p-plass. Her er informasjonstavle, flere benker hvor man kan sitte, og det er en gapahuk og utkikkspunkt ut over vågen. Fra p-plass følger du sti 50 meter som leder inn på skogsvei. Følg skogsveien innover. Det er god vei, med mulighet for å trille barenvogn. Kjempefin tur for små barneføtter. Om du vil kan du ta en avstikker fra veien etter om lag 250 meter. En kort sti til høyre som fører til et utkikkspunkt. Vel 550 meter etter utkikspunktet kommer du til gapahuken. Den er på venstre side av veien. Her er det turbok, et flott sted å sitte å se utover vågen, du kan lese informasjon som står på veggen og du kan spise matpakka di, om du vil. Fortsett innover, i underkant av 400 meter. Du passerer en liten bekk og du får Olivenlunden til høyre for deg. Kanskje er det dyr på beite under trærne, eller du er så heldig at du treffer på et rådyr. Veien går nå over i mer utydelig, ubrukt vei. Vi er inne i Knarrashaugmyra verneområdet. På høyre hand ser du et informasjonsskilt. Du kan selvsagt fortsette turen innover, men herfra går du over på myr.

Adkomst og parkering

Fra Eide sentrum: Kjør Rv64 til Gaustad. Det står skilt Gaustadvågen naturreservat. Parkering på venstre side, kloss i riksvegen.

Fra Atlanterhavsvegen og Vevang: Kjør Rv64 til Gaustad. Skilt Gaustadvågen naturreservat, rett etter at du har passert kapellet på høyre side. P-plass kloss i riksvegen, på høyre hand.

Gaustadvågen naturreservat. Gratis parkering.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,92
Lengde en vei (km) 0,96
Stigning Meter Grader
Total stigning 19 Høydemeter

Offentlig transport

Ja. Buss til p-plass og turstart, Gaustadvågen naturreservat. se www.177.no

Kart

Turkart Molde 1:50 000

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Janne Lyngstad 62
Paul Olav Lyngstad 61
Linda Haug 51
Anne K Dyrset 43
Svein Inge Olsen 32
Håvard Harstad 26
Kjell Skaret 25
Liv Mary Nerland 22
Ingvar Tormod Båtbukt 21
Carina Beate Olsen 21

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 12
30. oktober 5
29. oktober 1
28. oktober 7
27. oktober 8
26. oktober 10
25. oktober 4
24. oktober 7
23. oktober 4
22. oktober 2

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: