Blåfjellet, Nås

Hustadvika
434
Besøk
9
km tur/retur
rød

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 15/5. På grunn av det siste snøfallet anbefales det å vente litt med denne turen

Kort om turen

En flott topptur med fantastisk utsikt mot Fræna, Eide og Averøy. Her kan du også gå videre til Trolltindene  Turen kan oppleves som luftig mot toppen og den bør absolutt ikke gås uten klar sikt, da deler av turen går i bratt terreng Varde på toppen med turkasse.

Turbeskrivelse

Du starter på fylkesveien og går opp en skogsvei de første kilometerne. Oppe i Gunnadalen er det skilta både til Blåfjellet og til Snipa. Følg skiltet vestover mot Blåfjellet, 864 moh. Over tregrensa varierer turen med ur og lyng. Etter ca 2.2 km må man passere gjennom ei ur. Vær nøye med å følge merkingen inn og ut av ura for å finne stien videre. Om man følger GPS sporet, så velg det øverste sporet. Videre er stien litt mer utydelig, men se etter de røde merkene/pinnene (og følg fortsatt øverste GPS spor). Etter ca 3- 3.1 km kommer man til et skar i fjellet der man har Hældalstinden til høyre og ryggen opp mot Blåfjell rett fram. Her er det endel sauetråkk men setter man kursen mot ryggen av Blåfjellet vil man finne stien igjen på andre siden av skaret. Her er det også merket med en pil. Nå starter den delen av turen som kan virke litt luftig og herifra må man ha god sikt for å fortsette videre. Oppover ryggen er stien forholdsvis tydelig. Den går ikke helt ut på kanten, men man må være forsiktig. Utsikten er fantastisk! Man kan også velge en sti litt lengre innenfor eggen. På toppen av Blåfjell ser man innover mot Snøtinden, Stortussen, Sør-Tussen, Luten, Kvannfjellet og videre mot fjell i Fræna som Høgheia og Talstadhesten. Utover ser man Melen og Stemshesten. Man ser også mot Averøy, Gjemnes og Tingvoll. Bak varden på Blåfjellet er terrenget meget bratt akkurat over eggen, så ta hensyn til det når du er på toppen.  

Adkomst og parkering

Det er laget en litt provisorisk parkering ved en strømkiosk like ved fylkesvei 64. Ta hensyn ved parkering slik at det blir plass til flest mulig.

Parkering ved strømkiosk

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 9
Lengde en vei (km) 4,5
Stigning Meter Grader
Total stigning 853 Høydemeter

Offentlig transport

Buss mellom Molde - Eide - Averøy - Kristiansund går forbi

Spesielle forhold

Man må ha klar sikt når man forserer ryggen opp mot toppen, da deler av terrenget er bratt. Det er lurt å ha orientert seg på kartet før man starter i tillegg til å ha lest turbeskrivelsen nøye.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Liv S Glede 6
Johannes Sylte 3
Arne Kenneth Eltvik 3
silseth hanne 2
Jan Arild Visnes 2
John Sponås 2
Monica Berg Grande 2
Monica Johansen Fure 2
borgny steinsrud 2
Wenche Ertvåg 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 1
26. oktober 3
22. oktober 1
20. oktober 14
19. oktober 3
18. oktober 2
17. oktober 2
14. oktober 4
13. oktober 10
12. oktober 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: