Melen fra Godalsvatnet

Eide
1691
Besøk
8,6
km tur/retur
rød

Kort om turen

Dette er en av de vakreste turopplevelser på ytre Nordmøre/Romsdal. Melen er vakker, og utsikten fra toppen er både dramatisk og spektakulær. Toppen er snaufjell med høyeste punkt 769 m.o.h. Ved Melvatnet er det ei lita steinbu som er åpen for alle. Lavare ned er det skogslier.


Om biologisk mangfold, se: http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?iid=BN00045836Om biologisk mangfold i Gådalsvatnet, se: http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?iid=BN00024722

Turbeskrivelse

Du står ved Gådalsvannet. Her er det fin fine fiskemuligheter.

Ei bru fører deg over elva ved utløpet av Gådalsvatnet. Stien er godt merka og det er lett å følge den nye turstien som ble ferdig hausten 2010. Følg så ryggen oppover. Oppe på ranken har du Melvatnet til høgre. Her kan du velge om du vil ta turen ned til Melvassbu, ei lita steinhytte som ligger ved Melvatnet. Vi vil anbefale at du tar turen nedom. Du kan lufte føttene dine i relativt friskt fjellvann. Og du kan sitte i hytteveggen, se oppover til toppen av Melen og nyte livet.

Turen herfra går på venstre sida av Melen og følger kanten helt opp. Det er litt bratt på slutten, men premien er en utsikt som bare havnære fjell kan gi deg (768 moh).

Kulturminne

Steingjerde langs hele toppen, fra Melen til Sjurvarden.
Varde på toppen.

Adkomst og parkering

Turen starter fra Gådalsvannet. Hit kommer du enten med sykkel eller bil, eller du kan gå fra Rv64 og opp.

Om du kommer fra Averøy eller Fræna: Fra Vevang sykler/kjører du i retning Molde. Etter 2,4 km. kommer du til Gautvika. På venstre side ligger det en nedlagt gammel bensinstasjon. Du skal ta av veg opp til høyre. Den bukter seg oppover mot Gådalsvannet. Fra du tar av Rv64 til du er oppe med p-plass er det 2,4 km.

Kommer du fra Eide sentrum sykler/kjører du forbi Lyngstad og Ørjavika og til Gautvika. Du passerer Gautvik steinindustri på venstre hand. Omlag 0,9 km etter steinindustrien går det en veg opp til venstre. Det er en grusveg. Den bukter seg oppover mot Gådalsvatnet. Fra du tar av Rv64 til du er oppe med p-plass er det 2,4 km.

Parkering oppe ved Gådalsvannet. Gratis parkering. Vis hensyn. Dette er et utfartssted som er mye besøkt. Tenk at det skal være plass til flest mulig når du parkerer.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 8,6

Offentlig transport

Det er mulig å komme seg til Gautvika Rv64 med buss, enten fra Eide eller fra Averøy/Vevang. se www.177.no
Fra Gautvika går du 2,4 km. opp til Gådalsvannet, som er utgangspunkt for turbeskrivelsen.

Kart

Turkart for Kristiansund.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Tania Haga 22
anita Lange 20
Liv S Glede 19
Raymond Halås 14
Åse Grete Farstad 10
Paul Erling Stormo 7
Are Uran 7
Kjell Skaret 6
Randi Oterhals Størdal 5
Annette Dalstein 4

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 2
30. oktober 1
28. oktober 1
26. oktober 6
25. oktober 2
24. oktober 3
21. oktober 2
20. oktober 24
19. oktober 3
18. oktober 4

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: