Bolgvatnet, Frei

Kristiansund
4608
Besøk
6,2
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Bolgvatnet ligger idyllisk til midt på Freiøya, 64 meter over havet, og er den største innsjøen i Kristiansund kommune. Vatnet er drikkevannskilde, men er åpnet for begrenset bruk for allmennheten. Bolgvatnet er statlig sikret friluftsområde. Langs vatnets nordvestre side gikk den gamle postveien fra Frei. På samme side ved utløpet av Seterbekken kan en ennå se rester etter Bolgsetra. På sørøstre side, om lag 2 km langs vatnet, lå restene etter den gamle riksveien. I dag er det opparbeidet turveg der den gamle riksvegen lå fra det gamle Vadsteinsvikkrysset til damhuset i nordenden av vatnet. Gruset turvei fortsetter frem til Storbakken boligfelt. Flere stier går ned til strandkanten og det er fine rastemuligheter langs hele vatnet. Området har toalett. Fine sykkelmuligheter langs hele turveien. Turkassen er plassert om lag midt på turstrekka langs vannet.   I dag er det fritt fiske med stang, men ikke med garn eller oter. I alle vatn har barn rett til gratis fiske etter innlandsfisk med stang eller håndsnøre fra 1. januar til 20. august.  I Bolgvatnet trenger du ikke betale fiskeavgift!

Turbeskrivelse

Fra Pumpehuset følger du asfaltert turvei 700 meter. Du går over små bruer, passerer demningen og er etter 700 meter fremme ved ei bu. Her er det flotte muligheter for å sette ut kajakk.Herfra er turveien av fast grus hele veien frem til Prestmyra. Turen går hele veien langs Bolgavatnet. Det er flere steder hvor det er superfint å stå å fiske, eller bare sette seg ned og se ut over vatnet. Om lag halvveis mellom Pumpehuset og Prestmyra er det satt opp en turkasse. Flere steder er det satt ut rastebord og benker.

Kulturminne

Langs vatnets nordvestre side gikk den gamle postveien fra Frei. På samme side ved utløpet av Seterbekken kan en ennå se rester etter Bolgsetra. På sørøstre side, ca. 2 km langs vatnet lå restene etter den gamle riksveien. I dag er det opparbeidet turveg der den gamle riksvegen lå fra det gamle Vadsteinsvikkrysset til damhuset i nordenden av vatnet.

Adkomst og parkering

Du skal til Bolgvatnet. Det ligger midt på Freiøya i Kristiansund kommune. Kjør Rv70 fra Kristiansund eller Molde.

A.Fra Kristiansund er det avkjøring fra hovedveien Rv70 inn til Vadsteinsvika, ta deretter første til venstre. Det er gode parkeringsmuligheter ved pumpehuset.

B.Vatnet ligger ved Rv70 mellom Storbakken på Frei og Vadsteinsvikkrysset. Det er god parkeringsplass på Prestmyra (som ligger før Bolgvatnet på venstre side når du kommer fra Krifast). Følg deretter gruset turvei mot nord

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 1,4
Lengde tur/retur (km) 6,2
Lengde en vei (km) 0,00
Stigning Meter Grader
Total stigning 55 Høydemeter

Offentlig transport

Buss. Se www.177.no. Gå av ved Bolgvatnet.

Kart

Turkart for Kristiansund. 1:50 000.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Marion Bolgen 173
jill anne kleivmyr 128
Paul Ødegård 123
Jorunn Hage 63
Kari Hage 61
Iren Bolgen 52
Therese Hultgren 50
Erik Storøy 39
Torsten Conrads 34
Oddny S. Bjerknes 34

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 16
30. oktober 15
29. oktober 12
28. oktober 10
27. oktober 17
26. oktober 19
25. oktober 14
24. oktober 9
23. oktober 14
22. oktober 12

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: