Flyplassen rundt

Kristiansund
3181
Besøk
9,2
km rundtur
grønn

Kort om turen

Denne turen kan du både gå eller sykle, og ikke minst trille barnevogn. Du kan selv velge hvor du vil starte, men å ta hele rundløypa er absolutt en anbefalt søndagstur for hele familien. Rundturen er variert og du har både asfalt og grus som underlag. Turen går via Byskogen med sine spesielle småhusbebyggelse, videre igjennom fin natur med utsikt mot Tustna, langs nydelige Gløsvågen som er hekke- og trekklokalitet for våtmarksfugl. Området er svært næringsrikt og har en påfallande rik fuglefauna. Området er naturreservat. Turen går inn i naturreservatet.

Langs turveien er det flere muligheter til å raste. Det er satt opp benker og bord på idylliske plasser langs veien.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassene både i Seivika og Gløsvågen er det skilt som viser starten. Fra Seivika følger du turveien langs flyplassen, runder enden på rullebanen, inn i Gløsvågen og videre langs Gløsvågveien. Fortsett helt til du møter Pilotveien. Ta til venstre i krysset og fortsett turen langs gang/sykkelvei igjennom Kvernbergmyran, forbi flyplassen og Handelsparken. Når du møter rv. 70 ta til venstre og følg gang/sykkelvei videre til Seivika og Byskogen. Motsatt vei om du velger å starte i Gløsvågen.

Adkomst og parkering

Det er flere muligheter å starte turen. Gode parkeringsmuligheter finnes både i Byskogen og i Gløsvågen. Kommer du fra Frei tar du av ved innkjøringen til Seivika (rett etter Omsundbrua). Kommer du fra Kristiansund sentrum tar du av til venstre mot Seivika (rett etter Handelsparken). Følg skilting til Byskogen og du kommer deretter til en stor parkeringsplass der Skogveien og Omsaveien møtes. Du kan også velge å parkere i Gløsvågen og ta motsatt vei.

Gratis parkering på stor opparbeidet parkeringsplass hvor Omsaveien (Seivika) og Skogveien (Byskogen)møtes og i Gløsvågen (innerst i Gløsvågveien).

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 4
Lengde en vei (km) 2
Total lengde rundtur (km) 9,2

Offentlig transport

Tilgjengelig buss. Se http://www.177.no

Vurdering + beskrivelse av sjøforhold

Alternativ rute er fra Seivika til Gløsvågen og tilbake. Eller motsatt fra Gløsvågen til Seivika og tilbake. Denne turen er 4 km.

Spesielle forhold

Det spesielle med denne turen er at deler av turveien går i skog, lyng og med småkupert terreng på begge sider. Vakker natur og stille stund kan nytes ved å ta avstikkere fra turveien og ut i skogen. Fra enden av rullebanen mot øst kan en komme helt ned til sjøkanten (Stabbursneset og Sandvikneset). En avstikker til Kolvika badeplass er ikke å forakte på en varm sommerdag. Skilt viser veien når en er kommet til Gløsvågen.

Kart

Norge-serien Kristiansund 1:50 000

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Mona Kristin Frantsvåg 126
per hasselø 66
Jan Erik Naas 61
Nora Olsen 53
Bård Munkhaug 46
Ann Karin Frantsvåg Naas (11 år) 43
Inger Grete Rindal 42
Terje Rønning 41
Kjell Heggem 35
Peggy Heggem 33

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 10
30. oktober 12
29. oktober 10
28. oktober 16
27. oktober 13
26. oktober 18
25. oktober 19
24. oktober 16
23. oktober 14
22. oktober 6

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: