Kvernberget, Nordlandet

Kristiansund
6065
Besøk
1,8
km tur/retur
blå

Kort om turen

Kvernberget er et mye brukt turterreng. Området er kupert, med myrer, skog, lynghei og berg i dagen. Fra toppen av Kvernberget er det fantastisk utsikt i alle retninger. Kvernberget ligger i Fosnakulturens rike. Dette er en flott tur i bynært område. Det er flere ulike turmuligheter i området. Turen til toppen av Kvernberget kan du gå året rundt.

Turen som er beskrevet går fra p-plass, opp på toppen av Kvernberget og ned igjen.

Turbeskrivelse

Fra parkeringplassen er det tydelig sti helt opp til toppen. Det er jevn stigning hele veien. Populær trimtur i Kristiansund. Kvernberget er den høyeste toppen i ytre del av Kristiansund. Selv om toppen ikke er mer enn 205 moh. Er det en fantastisk utsikt ut mot havet og du får et flott skue over selve byen.Det er flere stier til toppen med ulike utgangspunkt, Den enklest og mest brukte er fra parkeringsplassen i enden av Rørgata.

Kulturminne

Kvernberget er i Fosnakulturens rike. Om du vil lese mer om Fosnakulturen og utgravinger:

Anne Haug fra NTNU har publisert følgende artikkel om utgravingene på Kvernberget: http://www.nordmore.museum.no/Filnedlasting.aspx?MId1=1878&FilId=325

Bjørnar Augustin Lundberg Bøe har publisert følgende artikkel om Fosnakulturen:
http://www.nordmore.museum.no/Artikkel.aspx?AId=775&back=1&MId1=237&MId2=1745&MId3=1802

Adkomst og parkering

Denne turen starter ved p-plass og går opp på Kvernberget. Kvernberget ligger i statlig sikra friluftsområde. Området heter Røssern - Vollvatnet - Kvennberget. Les mer på http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?IID=FS00000315
Når du starter turen, se etter treskilt. Du skal ikke gå forbi bommen, men følge sti som starter ved merket skilt.

Fra p-plassen er det flere turalternativer. Det er 1,7 km til Kvernberget flyplass, det er to rutealternativer til Torvhaugan, og det er mulighet til å gå rundt Kvernberget, en tur på om lag 6,5 km.

Vi skal gå rett opp på toppen av Kvernberget. Toppen sees fra starten og det er lett å følge oppgått sti til toppen. Det er ei lett løype. Noe kupert. Fra p-plassen og opp til toppen stiger det slakt og jevnt. Turen går nesten bare på svaberg. Etter om lag 300 meter fra p-plass deler stien seg. Du skal her ta opp til venstre. I begynnelsen av turen er det litt skog, men relativt snart legger du krattskogen bak deg. Bak deg er byen, skrått oppover de flote svabergene er toppen av Kvernberget. Toppen er 204 m.o.h. Her er det turkasse hvor du kan skrive navnet ditt i boka.

Rv70 heter Nordmørsveien. Du skal ta av i rundkjøringa ved Futura Løkkemyra. Fra Nordmørsveien tar du inn i Industriveien. Om du kommer fra Kristiansund vil det si opp til venstre i rundkjøringa. Om du kommer fra Molde er det opp til høyre. Kjør til neste rundkjøring og ta til høyre. Du er fortsatt i Industriveien. Kjør til enden av veien, du kommer til et T-kryss. Her tar du til venstre, opp Rørgata. Kjør til enden av gata. Du er nå på p-plass. Parkering ved startsted. Se beskrivelse. Ingen p-avgift.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,8
Stigning Meter Grader
Total stigning 145 Høydemeter

Offentlig transport

Det går buss til Futurasenteret. Enten du kommer fra Krifast eller fra Kristiannsund, se www.177.no

Fra KSU: Både rute 801 Vikan og 802 Dale går til Amfi Futura.

Fra Amfi Futura går du opp Industriveien og inn i Rørgata til du kommer opp til skilt merket Kvernberget. Der begynner stien.

Spesielle forhold

Du kan også lese om turmål Kvernberget i
Johansen, Håvard og Gaupseth, Dina (2008): 101 turer på Ytre Nordmøre.
Olsen, Kai A. og Pedersen, Bjørnar S. (2008): Turbok for Kristiansund og Omegn.

Kart

1321 II Kristiansund eller Turkart Kristiansund

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Linn Thrane 167
Nina Hoem 155
Terje Mork 141
Eva Lied 114
Oddveig Merete Heggeset 84
Odd Arne Tranø 83
Cathrin Møllerop 72
Mary Mølgaard 67
Eva Solheim 65
Kjerstin Solgunn Orset 64

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 15
30. oktober 9
29. oktober 12
28. oktober 9
27. oktober 14
26. oktober 18
25. oktober 20
24. oktober 17
23. oktober 12
22. oktober 7

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: