Haukarheia, Moldemarka

Molde
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2019.
Se turer fra Stikk UT! 2020 her »
blå

Kort om turen

Fra Haukarheia har du nydelig utsikt over Moldemarka, fjorden og fjella. For den som vil ha enda mer utsikt, kan man fortsette videre oppover langs ryggen til Tusten.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen går du østover på gruset turvei forbi vannbehandlingsanlegget og gjennom en liten bom. Følg tur/sykkel-sti østover (til høyre) ved Øverlandsvannet, skiltet mot Tussenveien. Fortsett til østenden av vannet. I en stor venstresving tar det av en gruset sti/vei til høyre. Denne fører til Tussenveien, som er veien opp til toppen av Tussen. Sykkelvegen er merket "Tussenveien 2,6 km". Framme ved Tussenveien, ta til venstre og følg denne oppover til du er under kraftlinja. Øverst i de to svingene under kraftlinja tar man av til venstre. Fra her ser du målet for turen (en liten kolle omtrent rett vest), gå vestover med litt stigning oppover. En kan delvis følge sti/tråkk som er merket noen plasser, men stien er ikke tydelig alle steder og er ofte våt. En må over ei lita myr rett før oppstigninga til selve haugen.  Dette er en lett og fin tur, som kan sykles helt til man tar av fra Tussenveien. Det samme gjelder for barnevogn.Lengde på denne turen er 3,55 km en vei. Følg samme vei ned igjen eller ta det som en rundtur og gå ned under kraftlinja mot Bergsvatnet. Beskrivelse av alternativ rute ned: Ned igjen fra Haukarheia kan du gå stien sørover mot sørøstenden av Bergsvannet. Denne er merket med 30 cm lange rød/hvit/blå-malte skilt som står ganske tett nedover i skogen. Fra Bergsvatnet følger du sti videre sørvestover til du kommer tilbake til den grusa veien som tar deg tilbake til parkeringen. Lengde på returen er 2,54 km.

Adkomst og parkering

Turen starter fra parkeringsplassen i Jensgurilia i Nordbyen i Molde. Kjør Olav Oksviks vei og følg skilt "Turparkering".Jensgurilia

Løype på kart

Lengde i km
Fast grus 6
Lengde tur/retur (km) 7
Lengde en vei (km) 3,5
Stigning Meter Grader
Total stigning 176 Høydemeter

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Gry Rønning 55
Line Mork 51
Haakon Hagen-Hanset 24
Liv Aasen 24
Rannveig Stavik 18
Magne Ølander 16
Ivar Hatlelid 16
JØRGEN MALMEDAL HOSEN 15
Hugo Iversen 14
Mathias Øvrebø 14

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 3
30. oktober 2
29. oktober 1
28. oktober 1
27. oktober 7
26. oktober 3
25. oktober 3
24. oktober 2
23. oktober 2
22. oktober 3

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: