Hjertøytangen, Hjertøya

Molde
622
Besøk
7,8
km tur/retur
blå

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 1/5.

Kort om turen

Hjertøya ligger rett sør for Molde sentrum. Den er den vestligste øya av Moldeholmene (Moldivene). Den og de andre øyene er et yndet mål for padlere. Nå også som turmål til Hjertøytangen hele året. Øya har vært bebodd siden 1700-tallet, og har vært rekreasjonssted for Moldes befolkning siden 1930-tallet. Turen til StikkUt-posten på Hjertøytangen, byr på mange opplevelser om en ikke har det for travelt. Her er utsikt til byen og Romsdalsfjorden, avhengig av hvor du er på turen. Hjertøyas Venner driver en enkel kafè i Gulhuset på Hjertøyplassen i helgene, og kanskje enkelte soldager om sommeren. Det er ikke tillatt å brenne bål på øya, men kullgriller er plassert i et lite hus på sletta. Nytt av året er at gassgriller kan lånes når Gulhuset er betjent. Se ellers under kulturminner. Turmålet er på vestenden av Hjertøya. Sluttstedet er der du gikk i land på øya.

Turbeskrivelse

For å komme til Hjertøya må du bruke båt. Det er lagt ut gjestebrygger på øya, så det er gode fortøyningsmuligheter for egen båt. Skyssbåten går i sommersesongen.Når du går i land på øya, møtes du av et StikkU-skilt. I tillegg finner du en informasjonsplakat som viser til et kart over øya som henger på østveggen av løa på Hjertøyplassen. Gå dit og studer dette turkartet. Her er flere turmuligheter. Vi har valgt turen som går over øyas høyeste punkt (35m) og videre mot vest. Turen mot Hjertøytangen går i skog og på berg, og er merket med Stikk Ut skilt og røde hjerter. Mange rastebord er satt ut på stien. Returen er i stor grad samme vegen, men når du kommer tilbake til "Pers Plass", deler stien seg. En sti går mot sør langs stranda. En annen sti går mot nord et par hundre meter inn i skogen mot øst. Bruk dagen og se deg om. God tur!

Kulturminne

Fiskerimuseet er en del av Romsdalsmuseet og består av flere hus og båter fra ytre Romsdal. Omvisning her kan avtales på stedet når skyssbåten går. Se https://www.romsdalsmuseet.no/no/avdelinger/fiskerimuseet . Hjertøyplassen med "Gulhuset" fra 1904. Switters hytta med utstilling i løa av noen av Kurt Switters verker, og hans tilknytning til Hjertøya. Utstillinga er åpen når skyssbåten går. Gratis.Adkomst og parkering

Hjertøybåten (skyssbåten) i 2020 går fra Molde gjestehavn ved fyret på enden av moloen. Den ligger på Reknes i vestenden av Storgata i Molde. Rett øst for Aker stadion og rett sør for Molde Fjordstuer. Skyssbåten går i sommersesongen. Se rutetider fra Classic Norway:http://www.classicnorway.no/opplevelser/nordvestlandet/hjertoyruta/ Det er naturlig å benytte parkeringsplassen vest for Aker stadion. Det er også mange andre parkeringsplasser i nærheten. Søndager er det fri parkering i Molde by.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 7,8
Lengde en vei (km) 3,9
Stigning Meter Grader
Total stigning 20 Høydemeter

Offentlig transport

Kommer du til Molde trafikkterminal, må du gå til Molde gjestehavn på Reknes for å ta skyssbåten til Hjertøya. Det er ca. 500 meter dit langs Moldes nye sjøfront og videre mot Aker Stadion.

Spesielle forhold

Hjertøya har mange kulturminner: Fiskerimuseet med mange bygninger fra kysten. Omvisning etter avtale. Kurt Switters steinhytte med informasjon om han og hans verker i løa på Hjertøyplassen. Hjertøyplassen kaffe i "Gulhuset" drevet av medlemmer i Hjertøyas Venner er åpen de fleste dager når skyssbåten går.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Gunnar Nilsen 5
Odd Tore Finnøy 4
Edle Sivertsen 4
Inger lise Hagerup 3
Ragnar Rakvåg 3
Ingunn Hungnes 2
Johan Lien 2
Helen Nås 2
Ronny Hagerup 2
marit vike 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
27. oktober 1
26. oktober 1
20. oktober 2
15. oktober 5
13. oktober 2
12. oktober 1
6. oktober 7
5. oktober 3
29. september 5
28. september 2

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: