Julneset, Mordalsvågen

Molde
3770
Besøk
1,5
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Julneset er et statlig sikret friluftsområde med mange muligheter. Her kan man gå seg en fin tur, finne et flott utsiktspunkt, grille i fjæra, studere kulturminner eller bade. Området har muligheter for alle brukergrupper og er et spennende sted å utforske for alle aldre. Turen egner seg godt til fots eller på sykkel. Dersom man kommer i retning fra Molde sentrum har man også mulighet for en "tur før turen". Det er 8 km sammenhengende gang/sykkelveg skiltet fra Molde sentrum og helt ut til Julneset.

Turbeskrivelse

Parkering ved fergeleiet i Mordalsvågen. Følg turvei fra P plassen inn i Julneset friluftsområde. I krysset ved toalettbygningen, ta slakt til høyre i retning sør. Følg turveien som fører mot kanonstillingene på Julneset. Postkassa til StikkUt står lett synlig i enden av turveien. Dersom man har barnevogn eller rullestol er det en fordel å starte turen fra oversiden. Da slipper man en 50 meter lang bratt bakke med dårlig grus. Alternativ start: Etter å ha tatt av fra hovedveien og ned til Mordalsvågen tar man inn grusveien til venstre der hvor gangvegen slutter. Følg vegen helt til bommen og parker der. Følg veien til fots etter bommen, ved toalettanlegget tar man til venstre og følger turstien ut til Julneset.

Kulturminne

Julneset fort ble bygget av tyskerne under 2. verdenskrig. Det står fortsatt flere bunkerser og kanonstillinger som kan være interessante å besøke. Ved stien er det satt opp flere informasjonstavler med bilder og historikk for området.

Adkomst og parkering

Parkeringsplassen ved fergekaia i Mordalsvågen, eller ved bommen etter innkjørsel før fergekaia.

Gratis parkering ved fergekaia eller ved bommen

Løype på kart

Lengde i km
Fast grus 1,5
Lengde tur/retur (km) 1,5
Lengde en vei (km) 0,00
Stigning Meter Grader
Total stigning 60 Høydemeter

Offentlig transport

Buss fra Molde til Mordalsvågen, for rutetider, se 177mr.no

Kart

Turkart Molde

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Gro Merete Hoksnes 57
Stener E D Fagerlie 56
Roger Ramstad 45
Terje Westad 27
Kristian Sørum 22
Olav Vatne 17
Håvard Stedje Hansen 16
Jostein Daae 15
Borghild Rosvoll 14
Sissel Westad 12

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 2
30. oktober 2
29. oktober 7
28. oktober 2
27. oktober 15
26. oktober 12
25. oktober 2
24. oktober 8
23. oktober 3
22. oktober 5

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: