Teppinga, Sekken

Molde
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2019.
Se turer fra Stikk UT! 2020 her »
grønn

Kort om turen

Posten ligger ved «Fjellvegen» – en grusa tursti som går tvers over Sekken. Teppinga er ei gammel demning som ligger omtrent midt mellom bebyggelsen på nordsida av øya (der ferjekaia ligger) og sørsida der du finner nærbutikken Samsen, Bygdetunet (museum) og Sekken oppvekstsenter. Det er ikke spesielt mye utsikt over fjord og fjell på denne turen, men du går i fint skogsterreng som er en opplevelse i seg sjøl. Dessuten kan du lett ta en avstikker til «Utsikten» vest for Oppsalen. Det er om lag 700 meter å gå dit fra skogsvegen som går ned til bygda.

Turbeskrivelse

For deg som kommer til Sekken med ferja, er det bare å følge vegen rett fram en kilometer til et kryss. Derfra følger du Sollibøvegen oppover til Sekkesetra, følger skilting til skytebane – og der kommer du inn på turstien og følger den om lag en kilometer til Teppinga. Der er det rasteplass med sitteplasser. Fra Teppinga kan du gå tilbake samme veg. Det er også mulig å fortsette på tursti og skogsveg ned til bygda på sørsida. Men da må du ordne med transport tilbake til fergekaia.

Adkomst og parkering

Turen starter enten på ferjekaia eller i krysset Håkon Herdebreis veg/Nicolai Lossius veg. Ring gjerne 975 91 319 om du har spørsmål ved planlegging eller når du er på Sekken.

Denne turen når du greit ved å gå fra ferjekaia. Om du kommer med bil og vil kjøre et stykke, kan du finne parkeringsplass ved skytebana på nordsida, og ved fylkesvegen på sørsida. Mandag – fredag går det buss mellom ferjekaia og Vestadstranda til de fleste ferjeanløp fram til kl. 16:40. Om du går fra ferjekaia og kommer ned på sørsida, kan du da ta bussen tilbake til ferjekaia. Du kan like gjerne starte turen med å ta til Vestad og gå opp Nicolai Lossius veg.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 9,80
Lengde en vei (km) 4,90
Stigning Meter Grader
Total stigning 213 Høydemeter

Spesielle forhold

Om du ønsker en lengre tur kan du bestemme deg for å sette kursen mot posten på Vassura. Da går du tilbake til skytebana, følger en sti over til bygdevegen og følger den til Sollibøen. Derfra er det merka sti til Vassura. Da er det greit å se på turbeskrivelsen for Vassura og følge den motsatt veg.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Torleif Sekkenes 85
Kari Sekkenes 55
Johanne Stave 46
Bjørn Arild Sekkenes 36
Arve sekkenes 22
Tormod Stave Sekkenes 16
Terje Westad 14
Ole Harald Sekkeseter 13
Stig Arne Richter-Johnsen 12
Janne Sekkeseter 11

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 2
30. oktober 1
29. oktober 2
28. oktober 1
27. oktober 7
26. oktober 3
24. oktober 3
23. oktober 2
22. oktober 2
21. oktober 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: