Herjevatnet, Åfarnes

Rauma
835
Besøk
2,12
km en vei
grønn

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 15/5.

Kort om turen

Lett tur på opparbeidet sti som egner seg for hele familien.

Turbeskrivelse

Avkjørsel til Nysetra er merket på fra E 36 på Holmemstranda. Kjør bomvegen opp og paker på parkeringsplass ved Nysetra. Oppe på Nysetra er utsikten storslagen.

Turen går fremover langs bilvegen. Like før enden av bilvegen tar vi til venstre på stien som slynger seg slakt ned og fremover mot vatnet. Etter en lett tur med flotte omgivelser er vi fremme ved vatnet. Teppinga som vi kaller det, er utløpet av Herjevatnet. Her er det bygd ny bro over elva. Teppinga ble brukt til å regulere vannstanden i elva i gamle dager. Her kan en nyte utsikten og stillheten fra den flotte gapahuken.

Ved teppinga er det muligheter for fiske. Dupp og flue fungerer bra. Tillaget steingrue egner seg godt til kaffekoking eller pølsegrilling. Sandnes og Holm utmarkslag har et stort naust like ved Teppinga. Der ligger det to båter som kan nyttes.

Halveis tilbake til Nysetra kan en ta av til venstre på den gamle turistvegen. Stien går ned til Myrsetsetra. En siste pause tar vi på Myrsethaugen, med flott utsikt ned på langfjorden, ut til Molde og helt ut til havet i klart vær. Så er det bare å rusle opp stien til Nysetra igjen eller fortsette ned til Åfarnes.

Kilde:

Løype på kart

Lengde i km
Lengde en vei (km) 2,12
Stigning Meter Grader
Total stigning 45 Høydemeter

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Elisa Norstedt 17
Mathea Norstedt 15
Niclas Norstedt 15
Carola Norstedt 14
Odd Inge Herje 12
Elsa Sæbø Furu 9
Ella Karin Norstedt 8
Ingrid Grytnes Dahle 7
Kristina Holm 7
Ingrid Grytnes Dahle 7

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 1
27. oktober 1
26. oktober 6
25. oktober 1
24. oktober 4
23. oktober 4
21. oktober 2
20. oktober 8
19. oktober 4
18. oktober 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: