Leira ved Sandøy

Ålesund
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2019.
Se turer fra Stikk UT! 2020 her »
grønn

Kort om turen

Sandøy er øyidyll på sitt beste! Her er det sjø og hav på alle kanter, noen av Romsdalskystens vakreste sandstrender, ro og fred, men også 35 fastboende, et levende kulturlandskap med gardsbruk, beitende kyr, hester og sauer. Den smale, nærmest bilfrie veien svinger seg over øya og gjør den perfekt å utforske både til fots og på sykkel.

Turbeskrivelse

Fra fergekaia på Sandøy følger du veien som dreier sørøstover mot høyre. Etter kort tid kommer du til en sykkelparkering på venstre hånd hvor det står sykler til utlån! Deretter kommer du til butikken L/L Sandøy Handelslag med en trivelig kaffekrok hvor du kan treffe dem som holder til på øya. Litt lenger bort får du Sandøy kirke på venstre hånd. Den vakre trekirka er fra 1812 og har en vakker innvendig utsmykning.
Veien slynger seg etter hvert over jorder og mellom gardsbruk før den dreier nordøst og ut mot neset ved Sanden. Der ligger Sandøyhytter, tre hytter på rekke og rad. Gå forbi disse hyttene og ut på neset der Stikk UT!-posten ligger. Her er rasteplass som kan alle kan benytte seg av. Både sør og nord for neset er det lange, hvitkornete sandstrender hvor du kan raste, bade eller bare nyte utsikten og sjølufta.Alternativt kan en velge å følge vei 211 (se kart), denne veien er litt kortere. Begge rutene er godt egnet for rullestol/barnevogn.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 3,2
Lengde tur/retur (km) 3,2
Lengde en vei (km) 1,6

Kart

Turkart Harøyfjorden 1:50 000

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Einar Henøen 7
Svein Inge Sandøy 4
Hanne Sandøy 4
Janne Toril Sandøy 3
Lovise Sand 3
Gunnar Nilsen 3
Barbro Kvilekval 3
Anders Gedde-Dahl 2
sollaug Sandøy Malmedal 2
Sølvi Blomvik 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
24. oktober 1
14. oktober 1
13. oktober 7
12. oktober 1
11. oktober 4
10. oktober 1
9. oktober 4
8. oktober 3
7. oktober 3
6. oktober 3

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: