Vassetvannet

Sula
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2019.
Se turer fra Stikk UT! 2020 her »
grønn

Kort om turen

Denne turen starter ved Langevåg Idrettslag stadion, og tar deg rundt Vassetvannet som ligger som en flott oase i Langevågen.
Rundt vannet.er det opparbeidet badeplasser, fotballgolf områder og picnic-plasser.Det meste av turen foregår på god vei, grusgang, med noe mindre innslag av asfalt. Om våren så tar stien deg gjennom et flott område med mye Kusymre (Primula) på østsiden av vannet.

Ved skytterlagets hytte er det tilrettelagt med en kai hvor brukere av rullestol kan kjøre ut for å fiske. Normalt mye måker som bruker denne daglig, så noe guano må påregnes :-)

Samme som start.

Turbeskrivelse

Turen rundt vannet sier seg selv, og man kan ikke gå feil.Fra parkeringsplassen på Langevåg Idrettslag stadion så går man rett øst over grusbanen mot vannet. Her treffer man på stien/veien som tar deg rundt Vassetvannet.

Flott område for sykling - bare ta hensyn til de gående!

Adkomst og parkering

Man kan følge veien "Råsa" som passerer kirka og fortsetter opp til Langevåg Idrettslag sin stadion, eventuelt kan man gå av ved ungdomsskolen og gå opp bak denne.
For oss som bor i Ålesund kan det og være greit med hurtigbåten fra Ålesund til Lerheimkaia og gå/sykle opp til Vassetvannet. Parkeringsplassen ved LIL-tun er lagt inn som veipunkt i GPS-filen.

Ingen avgifter.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 3,4
Stigning Meter Grader
Total stigning 12 Høydemeter

Offentlig transport

Sularuta går til Langevågsentrum. Man kan følge veien "Råsa"som passerer kirka og fortsetter opp til Langevåg Idrettslag sin stadion, eventuelt kan man gå av ved ungdomsskolen og gå opp bak denne.
For oss som bor i Ålesund kan det og være greit med hurtigbåten fra Ålesund til Lerheimkaia og gå/sykle opp til Vassetvannet.

www.sularutelag.no

Se internett: http://www.177mr.no/ (Sularuta)

Spesielle forhold

Det er ikke satt av egne parkeringsplasser for rullestolbrukere, men er rimelig sikker på at det er plasser nok oppe ved Langevåg Idrettslags stadion for disse også. Veien rundt er god og brei, med noen bakker på nordsiden som kanskje kan være noe bratt for manuelle stoler.
Det er toalett i Jentevika.

Kart

http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1346973603&vwr=&MapType=png

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Cristina Knutsen 114
Marianne Øyen 106
Nicoline Knutsen 101
Peter Andreas Fjørtoft 92
Rigmor Olsnes 76
Runar Slagnes Fiksdal 75
Bjørn Olsnes 74
Anne Løvold Helseth 73
Roger Strandabø 71
jann harald røst 46

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 10
30. oktober 19
29. oktober 9
28. oktober 12
27. oktober 15
26. oktober 24
25. oktober 10
24. oktober 15
23. oktober 18
22. oktober 6

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: