Borgundgavlen

Ålesund
4007
Besøk
2,9
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Det er en fantastisk flott og familievennlig tur som du kan kombinere med å besøke Borgund Dyreklubb, Borgund Kirke og Sunnmøre Museum. Du kan oppleve vakker natur, særpregede og gamle hus og båter, du kan nyte flott utsikt, og du kan treffe dyr og fugler + mye mer.

Samme som start.

Turbeskrivelse

Start fra parkeringsplassen ved Sunnmøre Museum.

Enklest er det å gå opp bakken vest for hovedbygningen. På venstre side av denne bakken kan du velge å ta en bitteliten omvei inn i en natursti hvor du vil få informasjon om planter og trær som vokser der.

På toppen av bakken tar du av gangvegen til høyre like etter Dalsbygda skule (mot vest). Gangvegen går etter hvert over til sti i terrenget. På stien vil du se skilt som gir informasjon om naturen.

Følg stien til høydedraget. Her er det en benk hvor du kan sitte og nyte den fine utsikten mot Nørve og byen.

Fortsett på stien langs kanten mot syd ned en liten terrengtrapp, og ta inn på stien til venstre inn i skogen. Du kommer til et skogholt med noen benker. Utsikten her er også flott!

Etter en liten hvil eller matbit, kan du enten ta til venstre tilbake til museet, eller du kan ta en litt lenger tur ved å gå til høyre og mot Borgund kirke.

Fra Borgund kirke kan du følge veien til Borgund Dyreklubb som ligger på høyre side. Her kan store og små oppleve dyrestell av hester, griser, esel, høner, haner, sauer, geiter, papegøyer og mange, mange andre dyr og fugler. Dyreklubben er åpen for besøkende. Her kan du lese mer: http://borgunddyreklubb.webs.com/

Du kan etterpå ta veien tilbake til Sunnmøre Museum, eller du kan fortsatte veien videre mot det gamle praktbygget til Borgund Sparebank. Dette bygget ligger rett ved siden av parkeringsplassen der du startet. Sporloggen tar deg ned til Middelaldermuseet, og går langs vestsiden av Katavågen, tilbake til Sunnmøre Museum.

Kulturminne

På Sunnmøre Museum kan du rusle rundt blant vakre, gamle bygninger og båter i vakker natur. Det er et folkemuseum med kulturhistoriske utstillinger og en omfattende samling av gamle hus og båter. Nyt en spasertur mellom de særpregede husene og få et innblikk i sunnmørsk kulturhistorie og gammel byggeskikk.

På Sunnmøre Museum finner du 55 gamle hus i et vakkert friluftsområde. Når du vandrer mellom disse husene, vil du føle deg satt tilbake i tid, og kunne se hvordan folk bodde langt tilbake. Inne i hovedbygningen kan du få et bredere innblikk i sunnmøringens liv gjennom årtusener i de spennende utstilingene om sunnmørsk kulturhistorie.

Du kan også besøke den omfattende båtsamlingen på Sunnmøre Museum, og se hvordan folket på Sunnmøre har mestret havet i århundrer. Blant annet det vakre vikingskipet Borgundknarren er bygget i Volda som kopi av en original knarr som ble funnet i Danmark i 1962. Knarren var vikingenes laste- og handelsskip for mer enn 1000 år siden. Den omfattende båtsamlingen kan beskues både i båthallen og ved kaia.

Adkomst og parkering

Start fra parkeringsplassen ved Sunnmøre Museum.

Du kan parkere på parkeringsplassen til Sunnmøre Museum (gratis).

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0.8
Lengde tur/retur (km) 2,9
Stigning Meter Grader
Total stigning 50 Høydemeter

Offentlig transport

Bybussen i Ålesund går forbi Sunnmøre Museum.

Kart

"Ålesund" i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien og digitalt: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332943089&vwr=asv

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Rune Ulleland 107
Per Egil Røshol 80
Alf-Otto Krogen 59
Brit Finseth 51
Elin Lillebø 29
Anne Barbro Nygård 27
Inge Skare 23
Edel Anne Baardseth 21
Astrid Rovde 20
Anne Berit Solbakken 19

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 8
30. oktober 4
29. oktober 5
28. oktober 5
27. oktober 12
26. oktober 11
25. oktober 5
24. oktober 5
23. oktober 8
22. oktober 3

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: