Kvalvik Fort, Frei

Kristiansund
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2019.
Se turer fra Stikk UT! 2020 her »
grønn

Kort om turen

Kvalvik Fort er et populært turmål i Kristiansund, og er av de best bevarte fort fra 2. verdenskrig. Det har gjennom flere år foregått et omfattende dugnadsarbeid for å gjøre området attraktivt for besøkende. Foruten flere bunkerser er det inne på fortet både kanoner og en liten ubåt utstilt. Det er anlagt grusvei hele veien slik at området er tilgjengelig både med barnevogn og rullestol.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplasen går du langs grusveien helt inn til fortet. Underveis er det satt opp informasjonstavler både på norsk, engelsk og tysk. Inne på området kan du gå rundtur og det er flere plasser hvor du kan sitte og nyte friluftslivet. Det er mulighet for grilling og det er satt opp en stor avfallsdunk for engangsgriller. 


Kvalvik fort passer godt for alle aldre. Her er det fint å trille barnevogn, sykle og gå. Du kommer også tett innpå sjøen og det er fine muligheter for stangfiske fra land. 

Adkomst og parkering

Følg Rv70 fra sentrum av Kristiansund og kjør rett frem i Rensvik krysset. Fra Krifast kjører du Rv70 frem til Rensvik krysset og tar da til høyre. Du kjører nå Kvalvågveien mot Kvalvåg. Etter 4 km tar du av til venstre ved Ånesmyra på Kvalvikveien. Her er det skiltet frem til parkeringplassen. Gratis parkering på opparbeidet parkeringsplass. Turen starter her.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,53
Lengde en vei (km) 0,77
Stigning Meter Grader
Total stigning 36 Høydemeter

Offentlig transport

www.frammr.no

Spesielle forhold

På hjemmesiden til Kvalvik Fort finner du mye informasjon om fortet både fra krigen og i nyere tid. Søk også på Kvalvik fort på facebook.

Kart

1321 II Kristiansund

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Lisbeth Kvalvik 88
Per Kvalvik 67
Christina Brevik 53
Tommy Brevik 46
Iren Bolgen 40
Marianne Boksasp 25
alv olav oddvin 20
Paul Ødegård 20
Torsten Conrads 19
Solveig Oddrun Kleivmyr 15

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 13
30. oktober 5
29. oktober 6
28. oktober 6
27. oktober 11
26. oktober 7
25. oktober 9
24. oktober 5
23. oktober 10
22. oktober 3

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: