Gå på tur hvor og når du vil - og sammen med noen!

Stikk UT! Sammen kjører en kampanje - ta initiativ til 5 turer i Stikk UT!-appen i år, og få en termos! Turene kan være åpne for alle eller lukket for inviterte. Vi er sammen om de gode turopplevelsene!

Sammen om de gode turopplevelsene

Stikk UT! har blitt en stor suksess med over 1 million registreringer i 2021. Stikk UT! Sammen tilfører Stikk UT! en ny dimensjon med tanke på bærekraftsmålene. Stikk Ut sammen er et godt nærfriluftstiltak som når veldig mange. Tilbudet er gratis tilgjengelig i Stikk UT!-appen. Formålet er å få flere ut på tur sammen, få frisk luft og gjerne ta en kafferast sammen med noen andre.

Alle kan ta i bruk Stikk UT! Sammen for å komme seg ut på alle slags turer, høyt og lavt. Samtidig ønsker vi å få med de som ikke har noen å gå sammen med eller som av ulike årsaker ikke kommer seg på de ordinære Stikk UT!-turene. Stikk UT! Sammen kan gå til en nærtur der du bor eller til en Stikk UT!-tur.

Å være på tur sammen er godt for kropp og sjel og kaffepausen kan være like viktig som selve turen. Å være sammen hindrer ensomhet!

Bli med på vår kampanje - ta initiativ til 5 turer i år og få en termos! Ta screenshot av turene du lager og send til Liv@stikkut.no.Slik finner du "Sammen"-funksjonen

Start med å laste ned Stikk UT!-appen hvis du ikke har den allerede.

Stikk UT! appen kan lastes ned fra Google Play her.

Stikk UT! appen kan lastes ned fra App Store her.

Trykk på "Sammen"-symbolet nederst på verktøylinjen og du er i gang. Nå kan du se kommende turer og melde deg på. I tillegg kan du trykke på "ta initiativ til en tur" og lage din egen tur, lukket for inviterte eller åpen for alle.

Her finner du

Slik gjør du det!

Planlegg en tur med en venn, søsken, besteforeldre, klubben din, medstudenter, kolleger – eller kanskje naboen.

Type tur og antall deltagere bestemmer dere selv. Det samme gjelder om turen skal være synlig for alle eller bare for de du inviterer. Om dere er to eller flere med på tur er ikke viktig, - det viktigste er at man er SAMMEN! Turene kan defineres i ulike kategorier. I appen ser du “kommende turer" og etter hvert får du opp “Turer jeg skal gå.

Oppsummering av funksjonen "Stikk UT! Sammen"

Man må ha en Stikk UT!-bruker i appen for å kunne ta i bruk funksjonen, invitere og bli invitert.

Du kan ta inititativ til en tur med ulike muligheter:

 • lukket for inviterte eller åpen for alle
 • legge til kategorier på turene(turene kan være søkbare på kategorier)
 • legge til bilde fra arkivet eller egen bilde til turen.
 • legge til en enkel beskrivelse av dato, tidspunkt, oppmøtested, turmål, hva deltagerne skal ta med seg - f.eks. sitteunderlag og matpakke, kaffe
 • Fylke legges inn automatisk og kommune legges til slik at turene er søkbare
 • redigere turen i etterkant
 • sende beskjed til inviterte deltakere om f.eks. husk å ta med kaffe
 • avlyse turen og sende beskjed om hvorfor til deltagerne (turen vil ligge som avlyst i loggen)

Du kan:

 • finne en tur og du kan melde deg på.
 • finne din egen turlogg over Stikk UT! Sammen-turer
 • søke etter turer

Fakta om Stikk UT! Sammen

I Stikk UT!-appen er det en funksjon for å gå på tur SAMMEN. Man kan ta initiativ til en tur som er åpen for andre, eller melde seg på en tur. Målet for Stikk UT! Sammen er å få flere til å gå på tur sammen. Stikk UT! Sammen tilfører turen en ekstra glede- ut på tur og sammen med noen andre.

Stikk UT! SAMMEN startet som et senior-prosjekt i regi av Friluftsrådet med midler fra Statsforvaltaren i Møre og Romsdal. Med midler fra Sparebanken Møre og Statsforvalteren ble Stikk UT! Sammen en egen funksjon i Stikk UT!-appen og kan nå brukes gratis av ALLE - privatpersoner, frivillige lag, turgrupper, velforeninger, dugnader og kommunale tilbud. Tilbudet videreføres i regi av Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i samarbeid med Sunnmøre friluftsråd.

Friluftsrådet har også en brosjyre som egner seg godt til dagsenter, bofelleskap, omsorgssenter og lignende grupper. Ta kontakt med Liv@stikkut.no.

1.juni 2022 fikk Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal prisen som "årets friluftsråd" for Stikk UT! Sammen. Les her!

Kontaktinformasjon:

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Liv Synnøve Hoel

e.mail: Liv@stikkut.no

mobil: 936 85 408


Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: