I dag er det gapahukens dag!

Gapahuke ved skiområdet i Isfjorden

27.september er det gapahukens dag! Den ble lansert av tidligere Nesset kommune i 2015. Ta gjerne med deg noen på en tur til en gapahuk og nyt høstværet. Mange av Stikk UT!-turmålene går til fine gapahuker.

Gapahuken er ett synlig besvis på fellesskap og interesse for friluftsliv.

Gapahuk på Frei i Kristiansund

Verdens Gapahukdag er den dagen i året en kan sette litt ekstra pris på de mange flotte gapahukene som finnes rundt om i kommunene og gi en honnør til hverdagsfriluftlivet. Gapahukene er som oftest satt opp av ildsjeler, frivillige lag og organisasjoner, kommuner, skoler og barnehager. De fleste gapahuker er bygd på dugnad og er synlige bevis på fellesskap og interesse for å legge til rette for friluftsliv.

Under Friluftslivets år i 2015 startet den årlige markeringen opp som ett initiativ fra Nesset kommune. Gapahuken i seg selv er en enkel, åpen trekonstruksjon med tak, hvor du kan hvile, spise matpakken din eller bare sitte ned. Mange gapahuker ligger i nærheten av boligområder og rekreasjonsområder.En tur til en gapahuk gir: økt fysisk aktivitet, trivsel og mulighet for en sosial møteplass, økt interesse for friluftsliv og naturopplevelser.

Vi ønsker deg god tur!

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: