Lansering av vår nye Stikk UT! APP

Stikk UT! starter sommersesongen 1.mai, men allerede 14.april kan du se årets 470 turmål i den nye Stikk UT! APPen.

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og Sunnmøre friluftsråd er svært fornøyd med Stikk UT! APPen og gleder seg over at folk kan ta den i bruk for å gå på tur i hele Møre og Romsdal og Heim i Trøndelag. Appen er gratis takket være sponsorer.

Friluftsrådet inviterte samarbeidspartnerne og sponsorene ut på tur til Julneset for utprøving og markering av den flunkende nye Stikk UT!-appen. Der ble vi kjent med appen og arbeidet som har vært gjort mens vi gikk til Stikk UT!-turmålet og ved bålet med bålkaffe og god bakst. Det er Sparebanken Møre, Gassror, Amedia og Møre og Romsdal fylkeskommune som har bidratt med midler til at appen kunne bli en realitet.  Og vi er svært glade for at appen er gratis å bruke. Til utvikling av APPen har vi hatt med oss bedriftene Nivero og TIBE. Til daglig er det Marte Melbø,  May Britt Haukås og Liv Synnøve Hoel som jobber med Stikk UT! og det er Patrick Gule som har hatt ansvaret for utvikling av den nye Appen.

Gled deg til å ta den i bruk !

Appen har mange spennende funksjoner og gir deg mye god informasjon til en god turopplevelse. Den har ett godt kart, hvor man enkelt kan se hvor man er i forhold til stien. Det er lett å finne Stikk UT!-turmål og den viser turer nær deg. Innloggingen er enkel med samme bruker som på stikkut.no og enkel å registrere for nye deltagere. Man får opp push-varsler når man nærmer seg turmålet og trenger bare å godta koden som er forhåndsutfylt. Appen kan lastes ned fra 14.april.

Godt samarbeid

Nivero har flere dyktige ansatte som har jobbet iherdig med Stikk UT! APPen i lang tid. De har deltatt i prosessen helt fra begynnelsen, sammen med TIBE. Det har vært utallige runder med utprøving av appen, fikse endringer, lage ett godt design og utvikle den til slik den er i dag. Prosessen har vært preget av ett positiv engasjement med god kompetanse i ett godt samarbeid.


Erstatter morotur-appen

Petter Jenset fra Møre og Romsdal fylkeskommune gratulerte med Stikk UT! APPen og sier samarbeidet med friluftsrådene om morotur er veldig viktig, noe  friluftsrådene også understreker. Nå som en egen Stikk UT! app er på plass kan morotur-appen avvikles med god samvittighet. Men han påpeker at nettsiden morotur.no skal bestå som den gjør. Og det er fra denne nettsiden Stikk UT! henter alle turbeskrivelsene fra.   

Sparebanken Møre er hovedbidragsyter

Sparebanken Møre har vært hoved-bidragsyter til at arbeidet med ny app kunne starte opp. Sparebanken Møre er fylkets største bank, og har hvert år siden 2003 gitt samfunnsutbytte tilbake til samfunnet. Vedtektene sier at midlene skal gå til allmen-nyttige formål, og Finn Tangen i SMB sier at Stikk UT! og Sparebanken Møre er en veldig god match. Stikk UT! bidrar til bolyst og bedre oppvekstsvilkår i hele fylket, noe som kan medføre til at unge familiefolk blir boende og at det blir mer fristende å flytte tilbake for de som er ute og studerer. Gjennom støtte til utviklingen av denne appen har sparebanken vært med på å sørge for at Stikk UT! blir enda mer tilgjengelig for alle. Stikk UT!-appen er et verktøy som alle kommer til å ha med seg i lomma til enhver tid. 

Når Stikk UT! ble kåret til «Årets Regionbygger 2020» av fylkeskommunen, statsforvaltaren, NAV og KS i Møre og Romsdal - understreker det at Sparebanken Møre, Gassror, Amedia og Fylkeskommunen bidrar til et tilbud som er en samlende kraft for hele fylket.

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: