Rekordtall for Stikk UT!

Det er kun få dager igjen av årets Stikk UT! -sesong, og vi tar av oss hatten for alle som har deltatt. Nesten 50 000 deltakere har registrert bortimot 1,2 millioner Stikk UT!-turer det siste halve året. Aldri har turtrimmen vært mer populær!

Søndag 31.oktober er siste dag i årets sommer-sesong, så det fortsatt mulig å få seg noen fine høst-turer. Så holder vi registreringsløsningen åpen fram til og med 4. november for etterregistrering av turer. Det betyr at etter 4. november er det ikke mulig å få lagt inn turer dere har gått denne sesongen. 

Omlag 18 prosent av befolkninga i Møre og Romsdal og Heim kommune har deltatt på Stikk UT! i år. Det er nesten dobbelt så mang som i fjor. Det er gått turer i fjell og fjære, i innland og ved kysten, det er registrert bratte og flate, korte og lange turer. I hver by og nesten hver bygd i våre medlemskommuner er det nå Stikk UT!-turer – takket være innsatsen fra kommunene og hundrevis av frivillige som foreslår turmål, skriv turforklaringar, rydder stier og får skilt og koder på plass til rett tid.

Ringvirkninger

Turtrimmen har blitt det viktigaste folkehelsetiltaket i regionen. Vi får stadig tilbakemeldinger fra deltakere om at Stikk UT! har gitt god effekt på egen helse. -Det finesete med Stikk UT! er å oppleve alle de fine turene vi ikke visste om fantes!, er en annen tilbakemelding vi ofte får. Mange sier også at -godt skilta og tilrettelagte turer gjør det lett og trygt å finne fram, noe som igjen legger grunnlag for mange gode naturopplevelser.

Men også for nærings- og reiselivet betyr det mye at mange reiser rundt i egen region for å gå på tur. Vi ser ei trend der enda flere ferierer i eiget fylke, og da er det ønske om fine naturopplvelser som er hovedgrunnen. Dette gir inntekter både til butikker, bomveier, serverings- og overnattingssteder. 

Ny app  Det har vært morsomt å se hvor raskt den nye appen ble tatt i bruk. I løpet av de første dagene i mai, kom omtrent  85% av alle registreringen inn via appen. Og kanskje skyldes noe av den dobla teltakinga at appen har blitt tatt i bruk av nye brukergrupper. Vi venter spendt på årets statistikk for å se om alder- og kjønnssammensetningen har endret seg fra tidligere år. Nå jobber vi med å gjøre klar appen til vintersesongen og få inn både fot- og skiturmål. I tillegg har vi ett spennende prosjekt på gang hvor dere kan bruke appen til å opprette eller finne fram til turgupper, eller invitere med dere venner og bekjente ut på både Stikk UT!- og andre turer. 

Krus og skåler  Krusene er under produksjon og snart på vei. Vi sender ut melding til dere som har bestilt når det er klart for å hente i din kommune. Og for de som enda ikke har bestilt er det fortsatt mulig, vi selger unna så langt lageret rekker. Kunstneren bak årets motiv er fortsatt  Signe Louise Aasen, som også har designa motivert de fem siste årene. Neste år blir det en ny kunstner som får oppdraget, vi utlyser oppdraget om ikke lenge.

Pause og ny start  Sommersesongen av Stikk UT! er den som inspirerer og motiverer flest til å komme seg ut på tur. Men i vinterhalvåret er det også viktig å komme seg over dørstokken og ut i frisk luft. Friluftsrådene, Stikk UT!-kontaktene i kommunene og de frivillige er derfor allerede godt i gang med å få alt klart til vintersesongen med både Stikk UT! Ski og Stikk UT! Vinterfottur. Denne sesongen starter 15. desember og varer til 2. påskedag. Mer informasjon om dette kommer rundt 1. desember.

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: