Ny funksjon kommer i appen

Friluftsrådene jubler over støtte fra Sparebanken Møre til å utvide Stikk UT! SAMMEN-prosjektet. I løpet av høsten vil det dukke opp en ny funksjon i Stikk UT! appen. Her kan en finne turgruppe og melde seg på turer, eller inviterer med seg andre på tur i egne private grupper.

Hva er Stikk UT! Sammen?
Stikk UT! Sammen startet opp i 2020 som et tiltak for å få flere seniorer ut på tur sammen under koronanedstengningen. Prosjektet er finansiert av Statsforvalteren i Møre og Romsdal og har som mål å få i gang 20 turgruppe i 2021. Vi så at prosjektet hadde potesiale til å utvikle seg til noe mer, så vi søkte etter mere midler, sier en fornøyd prosjektleder hos Friluftsrådet i Nordmøre og Romsdal Liv Synnøve Hoel. 

- Vi har jo vært med på Stikk UT! både som sponsor og som bedriftsmedlem, og er imponert både over hvor populært dette har blitt, samt over måten Nordmøre og Romsdal Friluftsråd har utviklet dette konseptet i samarbeid med Sunnmøre Friluftsråd. Da forespørselen om å blir med på dette utvidede konseptet kom, brukte vi ikke lang tid på å bestemme oss for å bli med, sier banksjef Finn Tangen.

Målsetningen er at flere av oss inviterer andre med ut på tur, og samtidig ta ned terskelen for de som enten ikke har noen å gå sammen med, eller som av ulike årsaker ikke kommer seg på de ordinære Stikk UT!-turene. 

 - Å være i en turgruppe sammen er godt for kropp og sjel og kaffepausen kan være like viktig som selve turen. Turgruppene kan være fra to til flere som møtes for å gå på tur sammen. Lengden på turene bestemmer dere selv. Det kan være nærtur der dere bor eller Stikk UT!-turer, forklarer leder for Nordmøre og Romsdal Friluftsråd Ola Fremo.

På bildet fra venstre; Kolbjørn Heggdal (Sparebanken Møre), Linda Rafteseth Grimstad (Sparebanken Møre), Ola Fremo (Nordmøre og Romsdal Friluftsråd) og Finn Tangen (Sparebanken Møre). 

Når Stikk UT! sammen-funksjonen kommer i appen, forhåpentligvis rundt 1. november er den åpen for ALLE innbyggerne i medlemskommunene til Sunnmøre friluftsråd og Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. 

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: