Stikk UT! Ski-sesongen er over, -takk for innsatsen!

Over 1900 personer har registrert seg som deltagere, og til sammen er det gått 17520 turer i vinter. Vi er kjempefornøyde, takk for innsatsen!  

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Sunnmøre friluftsråd og Møre og Romsdal Skikrets gleder seg over oppslutningen om fellessatsingen vår Stikk UT! Ski. Vi har ny rekord på registreringer og antall deltagere har holdt seg ganske stabilt opp mot 2000 de siste tre årene. Mars og april er de månedene det har blitt registrert flest skiturer, og lørdag og søndag er de dagene med størst utfart. Det er også veldig hyggelig å se at antall barn mellom 0-10 år har økt og vi har også deltagere mellom 80-90 år. De aller fleste deltagerne ligger mellom 30-70 år.  

Utvikling antall registrerte turer:


Løypelag, idrettslag og andre frivillige har gjort en fantastisk innsats med å kjøre opp skiløyper over hele fylket. Det er vi svært takknemlige for og vi håper Stikk UT! Ski har bidratt til å få enda flere ut på ski for å oppleve skiglede, frisk luft og være i aktivitet.

Denne sesongen har skiforholdene variert med alt fra null snø til mye snø med gode forhold for skiløyper. I januar var forholdene dårlig stort sett overalt, med det bedret seg heldigvis utover vinteren. Det kom overraskende mye snø i april og det er fortsatt mye snø noen steder, men Stikk UT! Ski-sesongen stengte 2. påskedag, så det er ikke mulig å registrere flere turer i år. I påsken hadde vi en konkurranse med uttrekkspremier daglig for alle som registrerte en tur. Stikk UT! Bedrift ble for første gang gjennomført i ski-sesongen og 13 bedrifter deltok med 84 bedriftsbrukere som registrerte 1970 skiturer. For første gang er det mulighet for å bestille Stikk UT! Ski-krus og turkopper.

Registreringer fordelt på måneder:


I år har vi hatt 104 skiturmål i 22 kommuner. Sykkylven kom inn som ny Stikk UT! Ski kommune denne sesongen. Turmålene har ligget i oppkjørte løyper med en postkasse med kode ved hvert turmål. Deltagerne har hatt mulighet til å følge med på stikkut.no og løyper.net for å sjekke når skiløypene har vært oppkjørte. Vi har hatt en stor økning i besøk på vår nettside stikkut.no, med 76.033 besøk.

Aldersfordeling på Stikk UT! Ski-deltakere:


Underveis i sesongen ble samfunnet snudd på hodet med fare for smitte av koronaviruset. Stikk UT! Ski-kontaktene sørget for å plassere informasjonsplakater og kodene på utsiden av postkassen, slik at skiløperne ikke trengte å ta borti postkassene for å registrere kodene.

 

Takk for i år og takk for skituren!

 

Hilsen

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Sunnmøre friluftsråd og Møre og Romsdal skikrets

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: