Stikk UT! vinter med rekord for Stikk UT! ski!

Påska markerer avslutningen for vinterens Stikk UT! - sesong, og i årets innspurt ble hele 22 000 turmål registrert i påskeuka. 10 000 turgåere har deltatt på Stikk UT! Vinter i år, og totalt er opp mot 150 000 turer til fots og på ski registrert i årets sesong. Takk for innsatsen til alle som har vært på ski eller vinterfottur med Stikk UT! i vinter!

Rekord i antall skiturer

43000 skiturer ble registrert i årets sesong og det er ny rekord! Det ble registrert omkring 20 000 færre turer i år enn i rekordåret 2022 men friluftsråda er godt fornøyde med deltakelsen. For friluftsrådene, som sammen med sine medlemskommuner, står bak Stikk UT!, er målet at flere skal komme seg ut og oppleve gleden ved å være i aktivitet ute.

– Vi byr på det enkle friluftslivet; der det å gå seg en tur i nabolaget er like mye verdt som en langtur på ski, sier Liv Synnøve Hoel fra Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, som er prosjektleder for Stikk UT!

Takk til alle som bidrar

Gode møter mellom mennesker og naturen fremmer helse og livskvalitet og arbeidet som gjøres med å tilrettelegge for uteaktivitet er derfor veldig viktig.

– Vi retter en stor takk til Møre og Romsdal Skikrets, idrettslagene, Stikk UT!- kontaktene og de frivillige rundt i kommunene som har vært med på å tilrettelegge for de 300 turmålene i årets vintersesong», sier Hilde Ellingsæter, som er Stikk UT! ansvarlig i Sunnmøre Friluftsråd. - Ikke minst så fortjener alle som har brøytet parkeringsplasser og kjørt opp fantastiske skiløyper i vinter en stor takk. - Det legges ned en enorm dugnadsinnsats i regionen vår for at det skal være enkelt for folk flest å komme seg ut og på tur og nyte det beste livet har å by på slår Hoel og Ellingsæter fast.

Snart klart for Stikk UT! - sommer

Nå ser friluftsrådene frem mot Stikk UT! – sommer. Stikk UT!-kartet kommer i posten til alle husstander i Møre og Romsdal og Heim i Trøndelag i slutten av april, og er en invitasjon til alle innbyggerne om å bli med ut og på tur. De 500 turmålene lanseres 20. April og sesongen starter 1. Mai. Det er bare å glede seg!

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: