Velkommen til ny Stikk UT!-sesong!

Fredag 1. mai starter årets Stikk UT!-sesong. Vi ønsker nye og gamle deltakere velkommen med ut på tur og ønsker dere mange fine turopplevelser i tiden framover! I år er kodene plassert godt synlig på utsiden av turkassene, og turbøkene skal ikke brukes. Mange turmål ikke er åpnet enda på grunn av snø eller andre forhold.


Nye kommuner
Vi håper alle har fått Stikk UT!-kartet i posten og blitt inspirere til å komme seg ut på tur. Kommunereformen har ført til en del endringer av kommunegrenser og kommune-navn, men turene er stor sett de samme. På Sunnmøre utvides turområdet sørover ved at Volda er sammenslått med Hornindal. I tillegg har Vanylven og Sykkylven meldt seg inn i Sunnmøre Friluftsråd og tilbyr 15 spennende nye turer hver. Nordmøre og Romsdal friluftsråd har fått en medlemskommune fra Trøndelag fylke, da tidligere Halsa kommune nå heter Heim og har slått seg sammen med Snillfjord og Hemne.

Koronatiltak
Vi er inne i en svært spesiell tid, og 2020 kommer til å bli et annerledes år. Vi har gjort noen grep for at Stikk UT! skal kunne gjennomføres og håper alle hjelper til med å hindre spredning av koronasmitte.

  • I år vil det ikke bli lagt ut turbøker i turtkassene, men kodene plasseres godt synlig på utsiden av turkassene. Slik kan en enkelt registrere koden digitalt på stikkut.no eller på morotur-appen uten å berøre turkassene.
  • I tillegg vil topplisten i år være rangert etter de med flest turer, ikke turmål. Med dette ønsker vi å fokusere på nærturer og oppfordrer til turer i nærheten av der du bor.
  • Vi ber alle om å rette seg etter Helsemyndighetenes til enhver tid gjeldene råd og regler og etterfølge disse. 

 

Utsatt åpning på mange turer
Det er fortsatt mye snø i fjellet, og mange turer har derfor utsatt åpning. Det vil betyr at koden er lagt ut enda. Forventet åpningsdato står i turbeskrivelsen på stikkut.no. De turene det gjelder er grået ut i listevisninga på denne måten:


Feil i kartene 
Følgende turer står i kartet med er av ulike grunner tatt ut av Stikk UT! i år. Det blir ikke lagt ut koder ved følgende turmål:

  • Nordmøre og Romsdal, tur nr 65 Osmarkfjellet (Heim kommune) og tur nr 216 Vettafjellet (Tingvoll kommune)
  • Sunnmøre kartet, tur nr 86 Gøtene (Hokksteinen) Flå (Ulstein kommune)

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: