Velkommen til ny Stikk UT! - sesong!

Forventningene og turgleden er til å ta og føle på når friluftsrådene i samarbeid med sine 27 kommuner mandag 1. mai lanserer oppstart av ny Stikk UT! - sesong! På grunn av mye snø vil flere turmål ha utsatt åpning så husk å sjekke dette før du går på tur.

– Mange har nok store forventninger til årets sesong, spesielt håper nok mange på bedre vær og flere fine turdager enn i fjor, sier Liv Synnøve Hoel i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, som er prosjektleder for Stikk UT!.

– Engasjementet rundt Stikk UT! er enormt og vi er veldig stolte av at regionen vår troner øverst i landet når det gjelder å gå på tur. At så mange registrerer turene de går gjør at vi kan satse enda mer på å gjøre gode turopplevelser tilgjengelig for flere, sier Hilde Ellingsæter i Sunnmøre friluftsråd, som er ansvarlig for Stikk UT! på Sunnmøre.

I årets kartbrosjyre, som i disse dager sendes til husstandene i regionen, inviterer friluftsrådene alle med på ut på tur.

- Vi oppfordrer alle til å nyte turlivet litt ekstra denne sesongen; enten det er å gå på tur sammen med noen, spise en god matpakke på turen, lytte til fuglesang eller ta et bad i et fjellvann. Gode møter mellom mennesker og naturen fremmer helse og livskvalitet og vi tror at jo mer folk koser seg på tur jo mer lyst får de også til å gjøre en innsats for å ta vare på de verdifulle områdene vi ferdes i, sier Liv Synnøve Hoel.

Utsatt åpning mange steder

– Vi ønsker å fremheve hvor viktig det er å ta hensyn, ha hunden i bånd og holde avstand til beitedyr. Å ferdes uten å etterlate spor er også viktig; alle kan bidra til at naturen vår skal være like vakker og tilgjengelig i årene som kommer, oppfordrer Ellingsæter.

Nå i starten vil vi møte mye snø mange steder, så husk å sjekke hvilke turer som har utsatt åpning i turbeskrivelsene i Stikk UT!-appen eller på stikkut.no.

Nyhet: Turlogg!

I årets sesong lanseres en ny funksjon i Stikk UT!- appen som lar deg logge turene du går både Stikk UT!-turer og andre turer. Disse kan du lagre for deg selv og også dele med andre om du vil. – Her tror vi mange vil finne god motivasjon til å både logge aktivitet i hverdagen og dele turer de har vært på for å inspirere andre. Målet er å få flere til å oppleve gleden ved å ferdes ute, enten det er å gå og sykle til og fra jobb, eller å gå til et Stikk UT! turmål, sier Ellingsæter og Hoel.

Stikk UT! arrangeres i samarbeid med de 26 kommunene i Møre og Romsdal og Heim i Trøndelag. Sammen med hundrevis av frivillige tilrettelegger de for over 500 turmål denne sesongen.

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: