Velkommen til Stikk UT! Festival 2023!

1.- 10. september gjentar vi suksessen fra i fjor og inviterer til markering av friluftslivets uke med en feiring av Stikk UT! og den enorme turgleden som regjerer i fylket vårt. - Ta gjerne med deg noen på tur, er oppfordringen, når Stikk UT! også i år setter fokus på verdien av å være ute i naturen - sammen!

Tema for festivalen er «Stikk UT! Sammen» og med dette ønsker vi i friluftsrådene å sette fokus på viktigheten av å samles, inkludere og oppleve sammen. Hva er en bedre måte å fremme livskvalitet på enn å ta en tur i lag; enten trimme litt eller bare rusle, og gjerne med litt god mat og drikke i sekken?

Denne uka oppfordres alle til å ta en tur eller to til ett eller flere av de 500 turmålene i årets sesong. I 2022 gikk vi nesten 60 000 turer i løpet av festivalen, vi håper på det samme eller enda flere i år. Har du enda ikke registrert årets første Stikk UT! så er dette uka for det og vi håper også at bedrifter, lag og foreninger vil invitere ansatte og medlemmer til å ta en fellestur denne uka.

Følg oss i sosiale medier for oppdateringer og konkurranser under festivalen. Du finner oss på Instagram som stikkut.

På Facebook: Følg Stikk UT! ved å følge friluftsrådet i ditt område!

Nordmøre og Romsdal:

https://www.facebook.com/frilu...

Sunnmøre:

https://www.facebook.com/frifa...

Festivalplakat Nordmøre og Romsdal


Her kan du laste ned festivalplakaten:

FESTIVALPLAKAT NORDMØRE OG ROMSDAL

FESTIVALPLAKAT SUNNMØRE

Friluftslivets uke over hele landet

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak. Denne uka inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen og over hele landet kan man delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der man bor.

Her er oversikten over alle arrangement i forbindelse med Stikk UT! Festivalen; disse er gratis og åpne for alle.

Nordmøre og Romsdal:

Kristiansund:

Tirsdag 5. september

Kl. 11- 12 Lunsjpausetur til Kvernberget sammen med Stikk UT!, NEAS og Sparebanken Møre. Ta med matpakken og en kollega og bli med! Vi spanderer kaffe, boller og sjokolade til alle turgåere!

Kl. 17-19 Stikk UT! sammen med NEAS og Sparebanken Møre inviterer til bål- og pølsefest for turgåere i alle aldre ved foten av Kvernberget. Vi stiller med gratis pølser til alle og arrangerer leker for barna.

Hustadvika:

Onsdag 6. september

Kl. 17-19 Stikk UT! sammen med Istad Kraft og Sparebanken Møre inviterer til bål- og pølsefest for turgåere i alle aldre på vakre Vevang Kultursti! Vi stiller med gratis pølser til alle og arrangerer leker for barna.

Molde:

Fredag 7. september

Kl 11-12 Lunsjpausetur med Stikk Ut! Bedrift
Stikk UT! i samarbeid med Istad Kraft og Sparebanken Møre inviterer til lunsjpausetur til Reknesparken fredag 8. september fra kl 11. Ta med matpakken og kollega og bli med! Vi spanderer kaffe, kanelsnurr og sjokolade til alle som tar turen.

Rauma:

Onsdag 6. september, innbyggertur i regi av Rauma kommune.

Bli med ut på fellestur sammen med Ordføreren! Vi legger opp til en sosial lavterskeltur. Du har 2 turvalg med start klokken 16.00:

1. Parker ved Hen kirke og bli med på guidet tur gjennom grønn korridor opp til Skytebana/skiområdet

2. Parker ved skytebana/skiområdet og gå en tur i området. Bålpanna i Gapahuken ved Stikk UT!-posten vil være klar fra kl. 16.00, det serveres kaffe, bare ta med matpakke eller grillmat. Velkommen til tur!

https://www.stikkut.no/turar/303782

Heim:

Onsdag 6.september , Stikk Ut!-tur til Tussan

Turen går til Tussan i område Betna, starter klokken 18.00, se veibeskrivesle til parkering i vedlagt link til turbeskrivelsen. Vi følger skilting Stikk UT! på veg mot Haugaskaret og Surnadal. Til høyre på toppen før det flater ut mot Haugaskaret. Turen tar ca 2-2,5 timer tur/retur. Tussan (stikkut.no)
Morten Betten er turguide. Ved spørsmål ring 91372574(Morten) eller 90242585(Tove Karin)

Sunnmøre:

Sula:
Søndag 3. september «Kom deg ut dagen», kl 11–14

- Familietur til Vassetvatnet med ordførar og Sula Kommune. Her blir det aktivitetsløype med konkurransar og mykje moro rundt vatnet.
Parkering ved Langevåg IL stadion. Her blir det servert drikke og noko å bite i når ein kjem til kiosken etter endt tur, her vi det også bli premiering etter ulike konkurransar rundt løypa.

Fjord:
Onsdag 6. september, kl. 12:
Det blir bålkaffi og vaflar og ein smak på mat frå Ukraina når «Turmat frå heile verden-dagen» blir markert på Naturmøteplassen i Øygarden i Valldal.

I tillegg blir det ulike aktivitetar, og nokre enkle konkurransar med premiering. Vi oppfordrar folk til å gå Olavsvegen frå Valldal skule til naturmøteplassen, og gjerne registrere seg på StikkUT-posten som du går forbi.

Ålesund:

Torsdag 7. september, Kl. 11- 12.30
-Lunsjpausetur til Skodjebruene med Stikk UT!, Wattn, Sparebanken Møre og Granne. Ta med matpakken en kollega og bli med! Vi stiller med gratis bålkaffe, bollar og godsaker til alle som kjem innom ved Stikk UT! - posten.

Fredag 8. september, kl. 11- 12:30
-Lunsjpausetur til Lillevatnet med Stikk UT!, Wattn, Sparebanken Møre og Granne. Ta med matpakken, ein kollega og bli med! Vi stiller med gratis bålkaffe,bolar og godsaker til alle som kjem innom ved Stikk UT!-posten.

For flere arrangement i vår region finner du oversikt her:

https://friluftslivetsuke.no/

Stikk UT! Bedrift

For deg som er med på Stikk UT! Bedrift så har vi samlet noen tips her til hvordan bedriftene kan skape litt ekstra aktivitet denne uka:

* Oppfordre alle i bedriften til å gå minst én tur og gjerne be med seg en kollega eller to på tur denne uka. Få gjerne også med kolleger som ikke allerede er påmeldt.

* For hele bedriften/ avdelingen: Rusle en tur i lag og/eller planlegge en sosial happening i tilknytning til et Stikk UT! turmål.

* Lage en intern konkurranse om å komme seg ut på tur denne uka, ev premiere internt blant de som er med.

* Delta i konkurransen om å bli blant de topp 10 mest aktive bedriftene rangert etter antall turer pr ansatt. Vi trekker en vinner blant disse som får en hyggelig premie fra oss i Stikk UT!.

Festivalplakaten kan sendes ut til alle ansatte som en invitasjon, denne kan også legges på infoskjerm eller henges opp på lunsjrommet.

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: