Stikk UT! er Norges beste turtrim, og du kan velge mellom 381 turer i 30 kommuner i Møre og Romsdal. Stikk UT!-sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober, og her på stikkut.no kan du bli bruker og registrere turene dine elektronisk.

Kom i gang med Stikk UT!

1. For å være med på Stikk UT! må du opprette en brukerprofil. Dette er gratis men forutsetter at du har en e-post adresse. 

2. For å opprette brukerprofil velger du "Ny bruker" på forsiden og fyller ut registreringsskjemaet. 

2. På "Min side" har du oversikt over alle turene du registrerer. Her kan du også gå inn og endre profilen din og legge til «Familiemedlemmer».

3. Under "Finn turmål" finner du turbeskrivelse med kart, bilder og gps-spor til årets Stikk UT!-turer. 

4. I "Topplisterhar vi oversikt over deltagelsen i Stikk UT!

5. På hvert Stikk UT!-turmål er det en turkasse. Oppi turkassen er det turbok til å skrive navnet sitt i og et kodekort med en egen Stikk UT!-kode

6. Koden kan registreres her på stikkut.no eller i morotur-appen som du kan laste ned i App Store eller Google Play

7. Alle turene skal ha skilt der turene starter. Den praktiske tilretteleggingen av Stikk UT! er i stor grad frivillig, og graden og skilting av rutene vil derfor variere. Les turbeskrivelsen nøye og ta med kart!

Stikk UT!-kartet

Stikk UT!-kartet med informasjon om Stikk UT! og alle årets turer sendes ut til alle husstander i mai hvert år. Om du trenger nytt kart, kan du ta kontakt med servicekontoret i kommunen eller du kan laste det ned og skrive det ut. Kartet egner seg best for liggende A3-utskrift.

Stikk UT!-vett

Stikk UT! får svært mage ut på tur og turmålene får ekstra mange besøk i løpet av en sesong. Dette kan medføre ekstra stor slitasje i terrenget og forstyrrelse av dyreliv i sårbare perioder. Ta derfor hensyn og følg Stikk UT! –vett reglene for å unngå unødig slitasje og forstyrrelser.

Før turen:

1. Registrer deg som Stikk UT! –bruker og finn turmål på stikkut.no 

2. Les turbeskrivelsen godt. Skal du på ukjent sted ta med kart/turbeskrivelse.

3. Enkelte turmål åpner senere enn 1. mai pga snø eller andre forhold. Respekter dette og vent med å ta turen til den er åpnet.

4. Ta med klær, mat og drikke etter været og lengde på turen. Førstehjelpsutstyr er også lurt å ha med. 

Under turen: 

5.  Allemannsretten forplikter oss til å vise hensyn. Ta hensyn til andre brukere av området, parker bilen på angitt sted, vær varsom med bålbrenning, lukk grinder og ta hensyn til husdyr på beite og ved ferdsel gjennom innmark.

6. La dyr og fugler være i fred. Vær spesielt varsom om våren i yngle og hekketida for dyr og fugler.

7. Husk båndtvang i perioden 1. april- 20. august, og ellers når hunden kan være til fare for dyr og til sjenanse for andre.

8. Følg stiene for å unngå slitasjeskader og at de utvider seg. Ta med alt søppel hjem, -hold naturen ren!

9. Registrer turkoden på mobilen, eller noter deg koden og registrer den på stikkut.no når du kommer hjem.

Etter turen:

10. Kontakt Friluftsrådet; post@stikkut.no om feil og mangler.


Velg tur etter evne!
 
Du er selv ansvarlig for din egen sikkerhet på tur. 

Gradering

Stikk UT! har turer for de aller fleste! Turene går til til etablerte turmål og fargekoden forteller mye om vanskelighetsgraden.

Grønne turer

Passer for de fleste. Lette, korte turer med moderat stigning. Går i hovedsak på turveier og gode stier.

Blå turer

For de med litt turerfaring. Noe mer krevende partier enn grønne turer. Kan ha enkelte bratte stigninger og gå på lite opparbeidete stier.

Røde turer

For den erfarne turgåer med god utholdenhet. Går på sti, i åpent terreng, stein og snaufjell. Kan ha flere krevende partier og være luftig og utsatt. Krever turutrsyr og kunnskap om kartbruk.

Svarte turer

For erfarne fjellfolk med god utholdenhet. Lange turer med bratte og vanskelige partier. Krever godt turutstyr og kunnskap om kart og kompass/gps-bruk.

Stikk UT!-kruset

Når du har gått syv eller flere turer i løpet av en sesong, kan du bestille det populære Stikk UT!-kruset designet av Kristiansund-kunstneren Signe Louise Aasen. Vi legger ut informasjon her på nettsiden når bestillingen starter.

Samarbeidspartnere