Stikk UT! er en av Norges mest populære turtrimmer! I 2021 hadde vi 49 700 deltakere som tilsammen registrerte over 1,2 mill. Stikk UT!-sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober, i tillegg til vintersesongen som går fra 15. des til 2. påskedag. I midten av april offentliggjøres hva som blir årets Stikk UT! -turmål. Alle turer kan registreres digitalt enten på stikket.no eller i vår egen app som kan lastes ned gratis i Google play eller App Store.


Hvordan delta på Stikk UT!

Du deltar ved å finne fram til Stikk UT!-turmål og registrere turene dine digitalt. Det er gratis å være med, men du må opprette en brukerprofil.

1. Gå inn på stikkut.no eller i Stikk UT! -appen og opprett en brukerprofil under «Ny bruker» (Fyll ut registreringsskjemaet, dette krever at du har en e-post adresse.)

2. Hvert Stikk UT!-turmål har en postkasse eller kodeplate med egen turkode (to bokstaver og to tall). Denne koden må registreres digitalt, enten på stikkut.no eller i Stikk UT!-appen som du kan laste ned gratis i App Store eller Google Play.

3. Under "Finn turmål" finner du turbeskrivelser med kart, bilder og gps-spor til årets Stikk UT!-turer.

4. På "Min side" har du oversikt over turene du har registrert. Under "Min profil" kan du endre profilen din og blant annet legge til «Familiemedlemmer» om du vil registrere turer for flere. Her kan du også sette deg egne mål for sesongen og se statistikk fra tidligere år.

5. "Topplister" viser statistikk over deltagelsen i årets- og tidligere sesonger.

6. Ønsker du premie som er det populære Stikk UT!-kruset må dette bestilles på vår nettside i perioden 1.juni – 30.september.

Den praktiske tilretteleggingen av Stikk UT! er i stor grad frivillig, og graden av skilting og tilrettelegging vil variere. Les derfor turbeskrivelsen nøye, og sett deg inn i forholdene rundt hver enkelt tur, særlig om du skal til et nytt sted!
Du er selv ansvarlig for din egen sikkerhet på tur.


Stikk UT!-kartet 2022

Stikk UT!-kartet med oversikt over årets turer sendes ut til alle husstander i april/mai hvert år.
Pdf-versjon av årets brosjyre og kart finner dere her.
Selve kartet egner seg best for utskrift liggende i A3-format.

Stikk UT! -brosjyre for Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal

Selve kartet over Nordmøre og Romsdal, samt Heim kommune

Stikk UT! -brosjyre for Sunnmøre Friluftsråd

Selve kartet over Sunnmøre

Om du ikke har fått kartet i posten eller trenger ett nytt, kan du stikke innom servicekontoret i din kommune og hente. I løpet av de første dagene av mai vil alle kommuner ha ekstra kart liggende.

Stikk UT!-vett og allemannsPLIKTEN

Stikk UT! får svært mange ut på tur, dette kan føre til ekstra slitasje i terrenget, forstyrrelse av husdyr, plante- og dyreliv. Vi oppfordrer til sporløs ferdsel og at alle følger Stikk UT!-vettreglene:


Kontakt Friluftsrådet; post@stikkut.no om feil eller mangler.


Gradering

Stikk UT! har turer for de aller fleste! Turene går til til etablerte turmål og fargekoden forteller mye om vanskelighetsgraden.

Grønne turer

Passer for de fleste. Lette, korte turer med moderat stigning. Går i hovedsak på turveier og gode stier.

Blå turer

For de med litt turerfaring. Noe mer krevende partier enn grønne turer. Kan ha enkelte bratte stigninger og gå på lite opparbeidete stier.

Røde turer

For den erfarne turgåer med god utholdenhet. Går på sti, i åpent terreng, stein og snaufjell. Kan ha flere krevende partier og være luftig og utsatt. Krever turutrsyr og kunnskap om kartbruk.

Svarte turer

For erfarne fjellfolk med god utholdenhet. Lange turer med bratte og vanskelige partier. Krever godt turutstyr og kunnskap om kart og kompass/gps-bruk.

Stikk UT!-kruset

Når du har gått syv eller flere turer i løpet av en sesong (seks turer for barn under 10 år), kan du kjøpe det populære Stikk UT!-kruset eller skåla designet av Kristiansund-kunstneren Signe Louise Aasen. Bestilling gjøres her på nettsiden i perioden 1. juni- 30. september. Her ser dere skissen til årets (2021) motiv.

For kommuner og Stikk UT! -kontakter

Har legger vi ut informasjon og dokumenter til Stikk UT! -kontakter som jobber med Stikk UT! i våre medlemskommuner.

Stikk UT! -veileder

Stikk UT! Årshjul 2022

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: