Stikk UT! Ski er en turkassetrim for dem som går på ski. Turmålene finner en i traseer hvor det blir kjørt opp skiløyper og det anbefales å bruke langrenn- eller turski. Turbeskrivelser til hvert enkelt turmål og kart med løypestatus finner en under Finn turmål. Stikk UT! Ski-sesongen varer fra 15. desember til 2. påskedag. Finn fram skia, opprett en bruker og registrer turene dine elektronisk. Det er gratis å være med.


Hvordan bli med på Stikk UT! Ski

1. For å være med på Stikk UT! Ski må du opprette en brukerprofil. Dette er gratis men forutsetter at du har en e-post adresse. (Har du vært med på Stikk UT! tidligere bruker du samme profil.)

2. For å opprette brukerprofil velger du "Ny bruker" på forsiden og fyller ut registreringsskjemaet. 

2. På "Min side" har du oversikt over alle turene du registrerer. Her kan du også gå inn og endre profilen din og legge til «Familiemedlemmer».

3. Under "Finn turmål" finner du turbeskrivelse med kart, bilder og gps-spor til årets Stikk UT! SKi -turer. Hver tur er koblet til løyper.net som gir oversikt over tråkkemaskinene sin aktivitet.

4. I "Topplisterhar vi oversikt over deltagelsen i Stikk UT!

5. På hvert Stikk UT!-turmål er det turkasse med kode og turbok til å skrive navnet sitt i og et kodekort med en egen Stikk UT!-kode.

6. Koden kan registreres her på stikkut.no eller i morotur-appen som du kan laste ned i App Store eller Google Play.

7. Alle turene skal ha skilt der turene starter og ved postkassa. Alle Stikk UT! Ski -skilt har refleks og synes godt med hodelykt når det er mørkt. 

8. Det praktiske arbeidet med Stikk UT! Ski er i stor grad frivillig og det meste av tråkkinga skjer på dugnad. Det vil derfor variere hvor ofte løypene blir tråkket. Ha forståelse for dette og bruk løypestatus fra løyper.net for å bli oppdatert på når det sist var tråkket.

Stikk UT! Ski-filmen

Stikk UT! Ski-vett

Stikk UT! Ski er et gratis tilbud for ski-gåere, og er et samarbeid mellom idrettslag/løypelag, kommuner, Skikretsen og Friluftsrådene i Møre og Romsdal. 

Før turen:

  1. Registrer deg som Stikk UT! -bruker og finn vinterens turmål på stikkut.no

  2. På løyper.net og i turbeskrivelsen ser du når løypa sist ble tråkket. Mange steder tråkkes det på dugnad og en kan ikke forvente at løypene blir tråkket etter hvert snøfall. Husk også at ved lengre perioder med oppholdsvær kan det være fine spor selv om det er lenge siden det ble tråkket.
  3. Les turbeskrivelsene godt, særlig om du skal på ukjent sed.
  4. Kle deg etter været, ull- og vindtette klær er alltid lurt. Ta med ekstra klær, mat, skismøring etter lengde på turen.
  5. Lad mobiltelefonen før turen og hold den nært kroppen for at den ikke skal tappes for batteri. TIPS; aktiver batterisparer-funksjonen, da varer batteriet lengre i kulden.

Underveis på turen: 

   6. I kartfunksjonen på www.stikkut.no og morotur-appen kan du følge
       med 

  7. Vis hensyn både om du går fort eller sakte.
      Hold alltid til høyre i ski-sporet.

  8. Har du med hund hold den inntil deg når du møter andre. Er hunden i bånd
      pass på at båndet ikke er til fare forandre. Fjern all hundeskit fra løypa

  9. Registrer turkoden på mobilen når du kommer fram til postkassen, eller
      noter deg koden og registrer den på stikkut.no når du kommer hjem.

Etter turen:

10. Ønsker du mer ski-aktivitet? Kontakt det lokale idrettslaget eller
      moreogromsdal@skiforbundet.no for informasjon.

Friluftsrådene ønsker tilbakemelding om feil og mangler på; post@stikkut.no

Du er selv ansvarlig for din egen sikkerhet på tur. Velg tur etter evne!

Gradering

Stikk UT! har turer for de aller fleste! Turene går til til etablerte turmål og fargekoden forteller mye om vanskelighetsgraden.

Grønne turer

Passer for de fleste. Lette, korte turer med moderat stigning. Går i hovedsak på turveier og gode stier.

Blå turer

For de med litt turerfaring. Noe mer krevende partier enn grønne turer. Kan ha enkelte bratte stigninger og gå på lite opparbeidete stier.

Røde turer

For den erfarne turgåer med god utholdenhet. Går på sti, i åpent terreng, stein og snaufjell. Kan ha flere krevende partier og være luftig og utsatt. Krever turutrsyr og kunnskap om kartbruk.

Svarte turer

For erfarne fjellfolk med god utholdenhet. Lange turer med bratte og vanskelige partier. Krever godt turutstyr og kunnskap om kart og kompass/gps-bruk.

Stikk UT! Ski -premier

Alle som går fem turer eller mer kan bestille seg Stikk UT! Ski lua i nettbutikkene våre. Bestilling gjøres fortløpende og lua blir sendt i posten.

Stikk UT! Ski-lua er i 100 prosent merinoull med Stikk UT! Ski-logo. Dette er ei tynn ull-lue som er behagelig å ha på.

Alle som har gått fem eller flere Stikk UT! Ski-tuer i vinter kan kjøpe den, og lua fås i to størrelser (stk 56 og str 58). Prisen er 150 kroner pluss porto.

Flere har spurt om vi ikke kan lage Stikk UT! Ski-krus i premie for Stikk UT! Ski, og vi vurdere dette. 

Alle barn som har registrert tre turer eller med kan kontakte oss å få tilsendt skiholdere gratis. 

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: