Møkkelfjellet fra Fjærlia

Heim
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2018.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
blå

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 1/5.

Kort om turen

NB! Stikk UT!-posten åpner først 1/5

En meget flott og luftig fjelltur med utsikt hele veien. Etter å ha kjent hjertet hamre i brystet på vei opp alle bakkene, finner du ved Fjærlivatnet en trimkasse med bok som du kan skrive navnet ditt i. Da er du med i premietrekning. På toppen får du et enormt vidsyn over fjorden, havet og de majestetiske Tustnastabbene. En ser også langt inn i fjellheimen innover i landet. Meget vakkert utkikkspunkt. Her kan det også være morsomt å leke med vinden når det er forhold til det, eller man kan spise nista si på vindstille dager.

Turbeskrivelse

Følg stien fra svingen i boligfeltveien, opp til den krysse skogsveien og sving til venstre inn på denne. Følg skogsbilveg/grusveg bratt opp til Fjærlivatnet. Derfra ta av til høyre og følg merkingen oppover og utover mot fjorden. Etter en stund dreier stien bratt opp mot toppen av fjellet. Her må du være litt varsom hvis det er tåke. Retur samme vei. (Evt.retur en lengre tur ved godvær; videre over og ned i Sandådalen til Valsøybotn. Se egen turbeskrivelse.) Om man ønsker det, kan man også ta turen rundt Fjærlivatnet, hvor Fjærlisetra ligger. Setervollen er kulturminner og en kjempefin raste/hvileplass med flott utsikt!


(NB! Retts strek som retur til Fjærlia er datafeil)

Kulturminne

Om man velger å gå rundt Fjærlivatnet, kommer man til en seter ved navn Fjærlisetra. Denne setra ble drevet helt fram til slutten av 1960-tallet, med både geiter og kyr. I perioden 1928 til og med 1941 var det meieridrift på setra.

Adkomst og parkering

Endret adkomst fra 2021: Kjør Fv 354 til Fjærlia til kryss Fv354/kommunal vei Fjærlia boligfelt, ta av og kjør opp gjennom boligfeltet til enden av veien, parker der. (Koordinater ca 63.123656 N 8.621758 Ø). Gå tilbake til svingen der merket tursti tar av og start turen der.

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 11,61
Lengde en vei (km) 5,81
Stigning Meter Grader
Total stigning 700 Høydemeter

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Spesielle forhold

Fine raste- og hvileplasser på setervollene!

Kart

Turkart for Halsa, 1421III Halsa

Flest besøk 2018

Navn Besøk
Anna Brevik 8
Gunnar Nilsen 5
Tove Karin Lervik 4
Anne Grete Botten 3
Ragnhild Godal Tunheim 3
Frøydis Glærum Sæther 2
Marit Kvande Sæther 2
kristin saurstrø moen 2
Peder Betten 2
Anne Ragnhild Brøske 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
20. oktober 1
19. oktober 1
13. oktober 2
12. oktober 2
10. oktober 1
7. oktober 1
5. oktober 1
2. oktober 1
21. september 1
19. september 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: