Fattig og Rik, Bøstølen

Rauma
106
Besøk
12,74
km tur/retur
blå

Kort om turen

Fin skitur innover til Bøstølen og videre opp til Fattig og rik -hytta. Det blir vanligvis kjørt opp løype til helgene. I perioder blir det også kjørt opp spor fra andre siden til Pusken setra og rundt Kammen. 


 

Turbeskrivelse

Parker ved parkeringsplass på Hersla (bomveg), normalt åpen til alle helger på vinteren. Ved lite snø og tidlig i sesongen blir vegen brøytet helt frem til Bøstølen, da  starter turen på parkeringsplassen etter Bøstølen. Lengda på turen blir da redusert til 2,5 km en vei og har stigning på 210 m.


Fra Hersla-parkeringa følg oppkjørt løype innover langs sommervegen. Etter Berildvatnet tar skiløypa en sving til høyre over et flatt område, dette for å unngå fonna fra Gammelstølsfjellet. Her kan det komme løssnøfonn om vinteren og vårfonn som går over vegen! Etter et lite stykke langsmed elva, ta over på bro til høyre og så til venstre opp til Bøstølen. Litt stigning før selve Bøstølen. Følg vegen et lite stykke etter Bøstølen og så ned til venstre over brua. Ta til høyre etter brua, forbi Røsta-seter og videre opp lia til det slaker ut innover Storvassreset til Fattig og rik hytta. 


Vanligvis når det er forhold til det, er det felles løypenett med Stordal som møtes ved Storvatnet. I tillegg kjører både Innfjorden og Stordal løype til hver sin ende av Litlevannet. Trakkemaskinene kjører ikke over vannet. Men Innfjordingene kjører ofte over Litlevannet med snøscooter. Da er det en flott rundtur rundt Kammen.


Kilde: Romsdal.com

Løype på kart

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 12,74
Lengde en vei (km) 6,37
Stigning Meter Grader
Total stigning 293 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Eldar Busengdal 12
Siv Anita Vassli 5
Geir Hoff 4
Monica Berget 4
Herman Hjelvik 3
Teo Berget Gundersen 3
Åshild Gjerde Fallgren 3
Toril Gamlem 3
Runar Vegsund 3
Ann-Helen Svensli Kvammen 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
22. april 1
20. april 1
19. april 10
17. april 4
16. april 11
15. april 1
14. april 3
13. april 7
7. april 2
6. april 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: