Prestneset, Eidsvåg

Molde
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2019.
Se turer fra Stikk UT! 2020 her »
grønn

Kort om turen

Det er flott å ta denne turen i forbindelse med et besøk ved Nesset Prestegard for både store og små. Her kan du få kulturhistorie og informasjon om området turstien går igjenom, samt mulighet for å nyte utsikten utover Langfjorden eller leke med vann ...

Turbeskrivelse

Turkasse finnes nede ved sjøen på Prestneset, like ved "Tjellesteinen". Stien er skiltet fra fylkesvei 660. Hellende terreng ned mot sjøen. Dessverre noe kupert og egner seg ikke med barnevogn/rullestol, likevel en familievennlig tur. Turmålet kan også nås sjøveien med båt eller kajakk. Det anbefales å ta turen kombinert med et besøk ved Nesset Prestegard i sommersesongen. For åpningstider ved Nesset Prestegård, se https://www.romsdalsmuseet.no/no/besok-oss/nesset-prestegard.

Kulturminne

Det er tufter etter gammel bosetting. Flere gravhauger i området. Det er egen informasjonstavle om kulturminner i nærområdet.

Adkomst og parkering

Turen starter med utgangspunkt i parkeringsplassen til Nesset prestegard som ligger ved Fylkesvei 660 ca 4 km i fra Eidsvåg sentrum, retning Eresfjord.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Lengde tur/retur (km) 1,18
Lengde en vei (km) 0,59
Stigning Meter Grader
Total stigning 1 Høydemeter

Offentlig transport

Dårlig med offenlig transport.

Spesielle forhold

Fra Prestneset kan du se ut på Prestholmen som er fredet sjøfuglreservat for hekkende sjøfugl. Der er det yrende fugleliv om sommeren. Det er ikke tillatt å gå i land på Prestholmen i hekketiden, fra 1. mai til og med 31. juli.

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Rolf Toven 53
Rigmor Marie Hurlen 38
Jorunn Lerøy Skjørsæter 27
Svein Atle Roset 26
Siw Janne Aasen 18
Katrine Dahle 13
Jan Inge Aasen 12
Hanne Asp 10
Grethe Kvernberg 10
Petter Toft 9

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 2
30. oktober 5
29. oktober 2
28. oktober 5
27. oktober 8
26. oktober 6
25. oktober 2
24. oktober 2
23. oktober 2
22. oktober 1

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: