Lomstjønna, Vistdalsheia

Molde
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! Ski 2019/2020.
Se turer fra Stikk UT! 2020 her »
grønn

Kort om turen

Eresfjord og Vistdal skisenter ligger fint til på Lomstjønna like nedenfor Vistdalsheia. Her finner du flotte preparerte løyper som passer for små og store med en flott utsikt til fjellene rundt. Den korteste runden er ca. 1,7 km, mens den lengste runden er ca. 2,5km.

Turbeskrivelse

Stikk ut post 1 (Lomstjønna) ligger i krysset der «Stor-runden» møter «Lille-runden». Dette er omtrent halveis ute i den minste runden. Går du mot høyre fra parkeringsplassen får du den letteste veien. Siden det er en rundtur kommer du til posten samme hvilken vei du velger. Like ovenfor postkasse 1 fins det fine lekebakker. Her vil det, om forholdene tilsier det, være tråkket – klart for å renne på ski. Planen er skileikområde, men det er fortsatt litt på vent. Det er i alle fall greit å finne seg en fin rasteplass, der ungene kan renne og leike enten i traseen eller rett utenfor sporet i fri utfoldelse!


Dersom du ønsker å gå lengre:Stikk UT! Ski post 2 (Husebysetrane) ligger halveis ut i den lengste runden, like før Husebysetrene. Her kan du velge å gå den lengste runden for trening/ ønske om lengre tur. Ved hardt føre gjør vi oppmerksom på en bratt bakke rett etter du tar av og inn på «Stor-runden»- kan bli stor fart for nybegynnere - ellers en flott runde!

OBS! Dersom lyset ikke er på, finnes bryteren på utsiden av garasjen på parkeringsplassen. Lyset slåes på manuelt, og slår seg av selv kl 22.00.

Vær obs på Tjønna på slutten av sesongen når det tiner - følg oppkjørte spor!

Adkomst og parkering

Du kommer til Vistdalsheia både fra Eresfjord og Vistdal. Følg F660.

Parker ved skistadioen på Vistdalsheia.
Det er god plass til parkering like ved der løypene starter. Er du i tvil om du er på rett sted, ser du etter en grå garasje og en tidtakerbu med et stort reklameskilt på.

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Løype på kart

Lengde i km
Preparerte løyper 1,7
Total lengde rundtur (km) 1,7

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Vær obs på Tjønna på slutten av sesongen når det tiner - følg oppkjørte spor!

Og skulle noen i turfølge ønske seg topptur, som det også er muligheter for, ber vi om at rasfare sjekkes, og at det brukes sunn fornuft. Har gått ras tidligere.

Flest besøk 2019/2020

Navn Besøk
Arne Skorgen 12
Britt-Aina Køhler 9
Matteo Alexander Køhler Nauste 9
Toril Melheim Strand 4
Ingunn Hungnes 3
Sivert Glærum 2
Johan Myrset 2
Frank Skorgen 1
Ida Marie Havnen Solvang 1
Tim Skotheimsvik 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
7. april 1
24. mars 2
23. mars 1
22. mars 1
21. mars 4
20. mars 3
15. mars 4
14. mars 4
11. mars 1
10. mars 2

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: