Blåfjellet, Nås

Hustadvika
341
Besøk
8,96
km tur/retur
rød

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 26/6. Vi åpner turen 26. juni, da det er meldt gode forhold i fjellet.

Kort om turen

En flott topptur med fantastisk utsikt mot Fræna, Eide og Averøy. Her kan du også gå videre til Trolltindene  Turen kan oppleves som luftig mot toppen og den bør absolutt ikke gås uten klar sikt, da deler av turen går i bratt terreng. Varde på toppen med turkasse.

Turbeskrivelse

Du starter på fylkesveien og går opp en skogsvei de første kilometerne. Oppe i Gunnadalen er det skilta både til Blåfjellet og til Snipa. Følg skiltet vestover mot Blåfjellet, 864 moh. Over tregrensa varierer turen med ur og lyng. Etter ca 2.2 km må man passere gjennom ei ur. Vær nøye med å følge merkingen inn og ut av ura for å finne stien videre. Om man følger GPS-sporet, så velg det øverste sporet. Videre er stien litt mer utydelig, men se etter de røde merkene/pinnene (og følg fortsatt øverste GPS-spor). 


Etter ca 3 km kommer man til et skar i fjellet der man har Hældalstinden til høyre og ryggen opp mot Blåfjell rett fram. Her er det en del sauetråkk, men setter man kursen mot ryggen av Blåfjellet vil man finne stien igjen på andre siden av skaret. Her er det også merket med en pil. Nå starter den delen av turen som kan virke litt luftig og herifra må man ha god sikt for å fortsette videre. Oppover ryggen er stien forholdsvis tydelig. Den går ikke helt ut på kanten, men man må være forsiktig. Utsikten er fantastisk!


Man kan også velge en sti litt lengre innenfor eggen. På toppen av Blåfjell ser man innover mot Snøtinden, Stortussen, Sør-Tussen, Luten, Kvannfjellet og videre mot fjell i Elnesvågen som Høgheia og Talstadhesten. Utover ser man Melen og Stemshesten. Man ser også mot Averøy, Gjemnes og Tingvoll. Bak varden på Blåfjellet er terrenget meget bratt akkurat over eggen, så ta hensyn til det når du er på toppen. 

Adkomst og parkering

Det er laget en litt provisorisk parkering ved en strømkiosk like ved fylkesvei 64. Ta hensyn ved parkering slik at det blir plass til flest mulig. Her er det godt skiltet ved veien. Ikke parker mellom hovedveg og gangveg, da dette egentlig er en busslomme.
(OM det er fullt her, så er det mulig å kjøre bort til neste avkjøring på samme side, mot Elnesvågen og stå her. Dette er en gammelt saghus/lager, som er lite i bruk nå. Man kan sette biler her ved behov. Avklart med grunneier.)

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 8,96
Lengde en vei (km) 4,48

Offentlig transport

Buss mellom Molde - Eide - Averøy - Kristiansund går forbi ved Nås.

Spesielle forhold

Man må ha klar sikt når man forserer ryggen opp mot toppen, da deler av terrenget er bratt. Det er lurt å ha orientert seg på kartet før man starter i tillegg til å ha lest turbeskrivelsen nøye.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Ottar Stene 5
Terje Hellum 3
Andrea Gravdehaug 3
Ståle Stene 2
Rolf Leksen 2
Trond Sandblåst 2
Bjørn Halås 2
Lauren Marie Davies 2
vidar asp 2
Geir Ove Lyngvær 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
29. september 1
28. september 6
27. september 18
25. september 1
23. september 1
19. september 4
17. september 1
16. september 1
13. september 1
7. september 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: