Seterfjellet

Hustadvika
838
Besøk
4,8
km tur/retur
blå

Kort om turen

En fin familietur med flott utsikt! Selv om toppen ikke er så høy i forhold til andre fjell i området, er det en fantastisk utsikt mot Kvernesfjorden og Averøy. Nedturen kan du legge om Kjølaskaret og Ugelstadsetra, hvor du følger veien tilbake til der du parkerte.

Turbeskrivelse

Utgangspunktet er det samme som når du skal ta turen til Snøtinden. (Bomveg, kr 40.) Når du kommer opp der veien begynner å flate ut, er det en liten parkeringsplass på høyre side av veien. Stien er på venstre side av veien når du kommer hit, og er skiltet.        (2,5 km fra krysset der veien til Ugelstadsetra starter). Her går det en sti langs en kanal vinkelrett på veien. Det er god sti, litt steinete, men lett å finne fram.


Stien kan være litt våt etter regn, og i starten går den over litt myr og små bekker (ved regn), så fjellsko/gode tursko er å anbefale. 350 m fra der stien starter, svinger stien til venstre over en liten bekk (se et lite grønt skilt med pil på et tre), langs et granplantefelt og svinger oppover i lia. Følg høyden mot venstre til varden på Skarvan, 540 moh. Her er det en trimpost, men du skal fortsette til høyre bort til neste topp som er Seterfjellet, ca. 800 m fra Skarvan.


Gå gjerne fram på kammen på Skarvan for å nyte utsikten over Eide, Averøya og Kvernesfjorden, før du går bort på Seterfjellet, 618 moh.  Vi gikk til Seterfjellet først, så på tilbaketuren gikk vi om Skarvan, og returnerte samme vei som vi gikk opp.


Det er også mulig å kjøre bort til turparkeringen til Snøtind som er ca 2 km lenger innover bomvegen, og gå opp på Seterfjellet derfra. Man kan ta det som en rundtur altså. 

Adkomst og parkering

Fra Eide sentrum tar du av fra riksveg 64 i første krysset til venstre mot Høgset og følger Strandvegen.
Kommer du fra Moldesida, tar du av til høyre i første krysset etter Skjelvik bilverksted, Strandvegen. Etter 2,2 km tar du av til høyre. (Her står det ikke skilt ved avkjørsel, men et Stikk UT-skilt). Ta deretter av til venstre opp Ugelstadvegen etter ca. 100 m. Så til venstre igjen opp mot Ugelstadsetra. Det er bompenger, 40 kr.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 4,8
Lengde en vei (km) 2,4

Kart

Turkart Molde

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Øystein Åsebø 10
Kim Aleksander Eltvik Halås 9
Pauline Helberg Brandsæter 7
Susann Krakeli 6
Raymond Halås 6
Solfryd Halås 6
Benedikte Halås 6
Gunnhild Kirkeland 5
Eli Ellingsen 5
Tone Kristiansen Rånes 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. september 7
27. september 16
26. september 4
24. september 3
23. september 1
19. september 13
18. september 1
17. september 4
13. september 1
12. september 4

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: