Tovarden

Gjemnes
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
blå

Kort om turen

Turen opp til Tovarden startar på gamal setergrunn. Du kjem raskt opp i ope terreng, kor du blir møtt av ei fantastisk utsikt både tilbake mot Åndalstussar og sørover mot Romsdalspanoramaet.  Målet for turen er lagt til den eine av dei to vardane som har gitt namnet sitt til plassen. Retur er tenkt same veg, men det er også muleg å legge turen vidare bort om Mannen, eller å gå ned via Trollvatnet og Oltervatnet til Istad.

Turbeskrivelse

Turen startar ved parkering på Indergardssetra. Herifrå må du gå litt tilbake før du tek til venstre inn på ein seterveg som du følgjer sørover. Etter om lag 1,3 km tek du av frå vegen og inn på ein sti opp til venstre. Denne følgjer du opp heile ryggen og inn på fjellet kor det står to vardar, ein for kvar av kommunane som møtest her oppe, Gjemnes og Molde. Her vil du finne turmålet med dertil turpostkasse. 

Kulturminne

Turen startar på ein gamal setervoll, Indergardssetra. Her har det vore seterdrift i mange generasjonar. Fleire seterhus står her framleis, og flotte steinutgardar omkransar ein grøn og fin setervoll.

Adkomst og parkering

Ta av frå E39 ved Silset, om lag 2 km fra Batnfjord sentrum i retning Molde. Køyr opp mot Silsetfjellet og følg bomvegen opp til enden av vegen ved Indergardssetra (nesten 4,5 km). Her kan du parkere bilen. Det er lettast å kome hit med bil, men med lett gir er det også fullt muleg å sykle opp bomvegen. Det er busstopp nede ved E39.

Ved Indergardssetra.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 9,67
Lengde en vei (km) 4,84
Stigning Meter Grader
Total stigning 284 Høydemeter

Offentlig transport

Fram (http://www.frammr.no) køyrer ekspressbuss på E39 mellom Molde og Kristiansund. Denne stoppar på Silset, med avgangar om lag ein gong i timen på kvardagar. Frå busstoppet er det i overkant av 4 km opp til Indergardssetra. Se www.frammr.no

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Kart

Norges-serien, Kristiansund.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Rune Silseth 5
Britt Silseth 4
elisabeth sande mathisen 4
Odd Arve Mathisen 3
Kristina Brattbakk 2
Solveig Hollingsæter Småsund 2
Solfrid Kleivenes 2
John Egil Monsås 2
Lena Gjendem 2
Siv Anita Kolstad 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 7
30. oktober 2
29. oktober 1
23. oktober 1
22. oktober 3
18. oktober 2
15. oktober 1
13. oktober 1
10. oktober 12
8. oktober 4

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: