Tindfjellet

Ålesund
275
Besøk
6,66
km tur/retur
rød

Kort om turen

Turen til Tindfjellet er relativt tung tur, men uten vanskeligheter. Store deler av turen går uten tydlig sti, men deler sti mot Vestresetra det første stykket, samt er sti noen plasser oppover. Utsikten fra den dramatiske toppen er vid og storslått.

Turbeskrivelse

Tindfjellet (960 moh) er en topp som henger sammen med Blåskjerdingen og ligger i Haram kommune. Det er flere ruter man kan ta. Den vanligste ruten opp, som også er merket som Stikk-ut tur, går som følger (beregn 2-3 timer opp):
Start ved Sagåna i Vatnedalen 1,5 km nedenfor Krogsætra. Stien er den samme som til Vestredalen og Vestresetra i starten. Stien følger stort sett på høyre siden av elven oppover. Når du kommer ut av skogen og på en liten topp (før du går ned til elven) tar du 90 grader til høyre og følger ryggen oppover i bue mot Tindfjellet. Der går man stort sett uten sti. En utydelig sti kan dukke opp med jevne og ujevne mellomrom. Når man har ca 400 høydemeter igjen blir det en del brattere og man går stort sett på berg, ur og grus iblandet litt lyng. I toppområdet er det to varder som står nærmest å vipper ute på kanten av et stup. Her er det spektakulær utsikt over Sunnmørsalpene, til Blåskjerdingen, utover mot Ålesund, Nordøyane og storhavet.
Om man vil utvide turen med et besøk på Blåskjerdingen kan man fortsette på en smal egg, Tindfjelltraversen, over til Blåskjerdingen. Der er det stort sett sti. Man kan ikke være høyderedd her og ett sted bør man gå nedenom et utspring som er krevende å forsere. Det er fullt mulig å gå denne ryggen for de som har gått en del i fjellet.
Man kan følgelig, som et altenative, starte på turen ovenfor Krogsætra og følge den vanlige stien til Blåskjerdingen. Derfra kan man gå Tindfjelltraversen ut til Tindfjellet.
Et annet alternativ er å starte fra Vestrefjorden og gå opp Tindfjellaksla. Denne ruten er bratt og krevende, svært sjelden brukt og man skal være særs fjellvant for å gå denne ruten. Ikke noe vi anbefaler.

Adkomst og parkering

Det er plass til to biler der stien begynner, samt to biler i nærheten.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 6,66
Lengde en vei (km) 3,33
Stigning Meter Grader
Total stigning 800 Høydemeter

Offentlig transport

Ingen offentlig transport

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Erling Flø 6
Bjørn Tennø 4
Lars Arne Misund 2
Solgunn Heggem 2
Ingunn Remen Nesje 2
Inger Rusten 2
Trond Gran Andreassen 2
Øivind Telstad 1
Karl Berge 1
Kathrin Holen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. september 2
10. september 2
6. september 10
4. september 1
3. september 1
2. september 4
1. september 3
31. august 1
30. august 4
29. august 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: