Flyplassen rundt

Kristiansund
4303
Besøk
9,17
km rundtur
grønn

Kort om turen

Denne turen kan du både gå og sykle, og ikke minst trille barnevogn. Du kan selv velge hvor du vil starte, men å ta hele rundløypa er absolutt en anbefalt søndagstur for hele familien. Rundturen er variert og du har både asfalt og grus som underlag. Turen går via Byskogen med sin spesielle småhusbebyggelse, videre igjennom fin natur med utsikt mot Tustna, langs nydelige Gløsvågen som er hekke- og trekklokalitet for våtmarksfugl. Området er svært næringsrikt og har en påfallande rik fuglefauna. Området er naturreservat. Langs turveien er det flere muligheter til å raste. Det er satt opp benker og bord på idylliske plasser langs veien.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassene både i Seivika og Gløsvågen er det skilt som viser starten. Fra Seivika følger du turveien langs flyplassen, runder enden på rullebanen, inn i Gløsvågen og videre langs Gløsvågveien. Fortsett helt til du møter Pilotveien. Ta til venstre i krysset og fortsett turen langs gang/sykkelvei igjennom Kvernbergmyran, forbi flyplassen og Handelsparken. Når du møter Rv70 ta til venstre og følg gang/sykkelvei videre til Seivika og Byskogen. Motsatt vei om du velger å starte i Gløsvågen.

Adkomst og parkering

Det er flere muligheter å starte turen. Gode parkeringsmuligheter finnes både i Byskogen og i Gløsvågen. Kommer du fra Frei tar du av ved innkjøringen til Seivika (rett etter Omsundbrua). Kommer du fra Kristiansund sentrum tar du av til venstre mot Seivika (rett etter Handelsparken). Følg skilting til Byskogen og du kommer deretter til en stor parkeringsplass der Skogveien og Omsaveien møtes. Du kan også velge å parkere i Gløsvågen og ta motsatt vei.

Gratis parkering på stor opparbeidet parkeringsplass hvor Omsaveien (Seivika) og Skogveien (Byskogen) møtes og i Gløsvågen (innerst i Gløsvågveien).

Løype på kart

Lengde i km
Total lengde rundtur (km) 9,17
Stigning Meter Grader
Total stigning 68 Høydemeter

Offentlig transport

Tilgjengelig buss. Se http://www.frammr.no

Vurdering + beskrivelse av sjøforhold

Alternativ rute er fra Seivika til Gløsvågen og tilbake. Eller motsatt fra Gløsvågen til Seivika og tilbake. Denne turen er 4 km.

Spesielle forhold

Det spesielle med denne turen er at deler av turveien har skog, lyng og med småkupert terreng på begge sider. Vakker natur og stille stund kan nytes ved å ta avstikkere fra turveien og ut i skogen. Fra enden av rullebanen mot øst kan en komme helt ned til sjøkanten (Stabbursneset og Sandvikneset). KNT har merket sti ned til Sandvikneset. En avstikker til Kolvika badeplass er ikke å forakte på en varm sommerdag. Skilt viser veien når en er kommet til Gløsvågen.

Kart

Norge-serien Kristiansund 1:50 000

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Gunnar Meinseth 91
Kjell Jensen 76
Mona Kristin Frantsvåg 73
per hasselø 61
Ingvar Tormod Båtbukt 54
Kjell Heggem 51
Peggy Heggem 49
Hilde Andersen Slørdahl 47
Marianne Selen 42
Kari Kåsen 42

Besøkslogg

Dato Antall besøk
27. september 27
26. september 28
25. september 26
24. september 17
23. september 14
22. september 16
21. september 12
20. september 26
19. september 24
18. september 20

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: