Kvalvik Fort, Frei

Kristiansund
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
grønn

Kort om turen

Kvalvik Fort er et populært turmål i Kristiansund, og er av de best bevarte fort fra 2. verdenskrig. Det har gjennom flere år foregått et omfattende dugnadsarbeid for å gjøre området attraktivt for besøkende. Foruten flere bunkerser er det inne på fortet både kanoner og en liten ubåt utstilt. Det er anlagt grusvei hele veien slik at området er tilgjengelig både med barnevogn og rullestol. Merk at det ikke blir brøytet fra bommen og ned til turmålet på vinteren. 

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplasen går du langs grusveien helt inn til fortet. Underveis er det satt opp informasjonstavler både på norsk, engelsk og tysk. Inne på området kan du gå rundtur og det er flere plasser hvor du kan sitte og nyte friluftslivet. Det er mulighet for grilling og det er satt opp en stor avfallsdunk for engangsgriller. 


Kvalvik fort passer godt for alle aldre. Her er det fint å trille barnevogn, sykle og gå. Du kommer også tett innpå sjøen og det er fine muligheter for stangfiske fra land.

Adkomst og parkering

Følg Rv70 fra sentrum av Kristiansund og kjør rett frem i Rensvik krysset. Fra Krifast kjører du Rv70 frem til Rensvik krysset og tar da til høyre. Du kjører nå Kvalvågveien mot Kvalvåg. Etter 4 km tar du av til venstre ved Ånesmyra på Kvalvikveien. Her er det skiltet frem til parkeringplassen. Gratis parkering på opparbeidet parkeringsplass. Turen starter her.

Parkeringsplassen blir brøytet vinterstid.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,53
Lengde en vei (km) 0,77
Stigning Meter Grader
Total stigning 36 Høydemeter

Offentlig transport

www.frammr.no

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Spesielle forhold

På hjemmesiden til Kvalvik Fort finner du mye informasjon om fortet både fra krigen og i nyere tid. Søk også på Kvalvik fort på facebook.

Kart

1321 II Kristiansund

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Liv Sandnes 112
Kjell Jensen 94
Cathrin Møllerop 80
Ingar Hannasvik 79
Ingvar Tormod Båtbukt 76
Per-Einar Hestnes 68
Jan Kvernstad 50
Lisbeth Kvernstad 47
Marion Bolgen 40
Stine Sæther 36

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 47
30. oktober 21
29. oktober 18
28. oktober 18
27. oktober 16
26. oktober 10
25. oktober 34
24. oktober 31
23. oktober 6
22. oktober 13

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: